Skip to main content

WAJIB BACA!

Mek Zumbie 2k18 Giveaway

πŸ™…ENDπŸ™…
Hah kini aku kembali lagi dalam Mek Zumbie 2k18 Giveaway. Hahahha.... Kemungkinan besar, aku sorang je yang macam excited kalau buat GA ni. Hehe Tapi takpe. Aku tak nak ulas panjang-panjang, so korang baca aje apa yang patut. Hehehe
Syarat-syarat Mek Zumbie 2k18 Giveaway 1. Biasanya mesti follower la kan kalau nak menang? Hehehe tapi aku tak tekankan sangat, cuma aku harap yang join ni follower la. Hahhaa😏
2. Entri mestilah mempunyai banner Giveaway yang di-link kan ke entri ini.😬

3. Wajib buat entri tentang satu hadiah mana yang korang nak. Supaya kalau bertuah memang hadiah tu lah korang dapat.πŸ˜…

4. Wajib bagi link entri anda yang berkaitan di ruang komen entri ini sahaja. Kalau korang post komen kat entri lain dikira batallah kan sebab aku pun tak tau mana korang post hehehe😜
5. Sila sertakan sekali email yang boleh dihubungi supaya kalau anda menang, senang nak contact terus direct tanpa aku risau aku tak boleh nak contact korang. Kalau takde email, aku anggap la korang…

Orb - Hantu? Makkluk Halus? Atau Kotoran?

Aku nak cerita pasal orb.
Sebab aku perasaan ada benda pelik yang pada gambar aku seorang aje yang telah diambil oleh rakan aku semasa penggambaran program.
Itu pun aku terperasan ada masa aku nak check & pilih gambar untuk diserahkan kepada guru besar aku tu.
Orb ialah penampakan satu bulatan pada gambar.
Sini aku bagi contoh daripada Encik Google ok.


[Contoh 'orb' daripada Google Images]

So orb ni selalu dikaitkan dengan fenomena dunia selain daripada manusia.
Aku takdelah nak cakap aku tak percaya, tapi takde juga aku percaya.
Cuma bila aku nampak sendiri pada gambar aku, aku rasa demmitttt. Hahahaa. Sebab benda ni hanya ada pada satu dalam gambar tersebut, dan kebetulan pada masa aku yang digambar.

Antara sebab kenapa aku rasa pelik sebab
1. DSLR tu aku yang punya
2. Memang dari awal program aku yang gambar, & bertukar tukang gambar untuk part aku yang buat aktiviti itu je.
3. Dalam lebih daripada 50 keping gambar itu, hanya pada aku aje yang ader.
4. Benda tu seriusly kat atas kepala akuπŸ˜….





So ini 2 keping gambar yang diambil oleh kawan aku.

Biasanya kalau masalah teknikal camera atau DSLR akan mewujudkan orb pada waktu malam.
Dan sekiranya kalaupun sebab masalah DSLR, sudah pasti gambar lain pun akan ada timbul bulatan tersebut kan? Tapi aku dah check, memang takde.

So persoalannya disini.
Apakah sebenarnya bulatan itu.  πŸ˜§

Comments

  1. πŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌ
    Jemput join segmen saya Segmen Sesuci Lebaran 2017 by Hani RahmanTerima kasih...
    πŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌ

    ReplyDelete
  2. Owh.. Apakah itu.. Seriouslly pelik..
    And first time dengar pasal orb nie..

    ReplyDelete

Post a Comment

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih