Skip to main content

WAJIB BACA!

AUGUST GIVEAWAY OFFICIAL START!

Hello uolss
Untuk GA kali hadiah dia agak gempak sikit. So selain daripada yang aku post tu, ada additional hadiah yang ditawarkan kepada pemenang.

More info on the winners dan hadiah-hadiah tu korang boleh lah rajin-rajin scroll for updates on my blog ni yer. Hehehe

Anyway, untuk GA kali ni. Aku ada special task khas untuk korang. Task dia ni bagi aku still consider senang lah. And then kalau korang willing to do then you guys ada chance to win this thing.

So apalah syarat-syarat GA kali ni?

1. GA ini terbuka kepada semua follower blog aku ni.

2. Korang perlu follow dua instagram which is aku punya I AM TRACEY,  lepas tu another one ta.authentics

3. Kemudian, korang kena buat 1 entri yang sangat mudah yang mempunyai logo GA, dan hiperlink kan entri itu ke entri ini. 

4. Setelah selesai semua step 1 hingga 3, then korang kene komen kat entri ini dengan maklumat
(a) link entry yang mengandungi logo GA ini.
(b) link atau pun nama instagram korang. (Yang ni supaya aku bole check nanti hhuhuh…

Orb - Hantu? Makkluk Halus? Atau Kotoran?

Aku nak cerita pasal orb.
Sebab aku perasaan ada benda pelik yang pada gambar aku seorang aje yang telah diambil oleh rakan aku semasa penggambaran program.
Itu pun aku terperasan ada masa aku nak check & pilih gambar untuk diserahkan kepada guru besar aku tu.
Orb ialah penampakan satu bulatan pada gambar.
Sini aku bagi contoh daripada Encik Google ok.


[Contoh 'orb' daripada Google Images]

So orb ni selalu dikaitkan dengan fenomena dunia selain daripada manusia.
Aku takdelah nak cakap aku tak percaya, tapi takde juga aku percaya.
Cuma bila aku nampak sendiri pada gambar aku, aku rasa demmitttt. Hahahaa. Sebab benda ni hanya ada pada satu dalam gambar tersebut, dan kebetulan pada masa aku yang digambar.

Antara sebab kenapa aku rasa pelik sebab
1. DSLR tu aku yang punya
2. Memang dari awal program aku yang gambar, & bertukar tukang gambar untuk part aku yang buat aktiviti itu je.
3. Dalam lebih daripada 50 keping gambar itu, hanya pada aku aje yang ader.
4. Benda tu seriusly kat atas kepala akuπŸ˜….





So ini 2 keping gambar yang diambil oleh kawan aku.

Biasanya kalau masalah teknikal camera atau DSLR akan mewujudkan orb pada waktu malam.
Dan sekiranya kalaupun sebab masalah DSLR, sudah pasti gambar lain pun akan ada timbul bulatan tersebut kan? Tapi aku dah check, memang takde.

So persoalannya disini.
Apakah sebenarnya bulatan itu.  πŸ˜§

Comments

  1. πŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌ
    Jemput join segmen saya Segmen Sesuci Lebaran 2017 by Hani RahmanTerima kasih...
    πŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌ

    ReplyDelete
  2. Owh.. Apakah itu.. Seriouslly pelik..
    And first time dengar pasal orb nie..

    ReplyDelete

Post a Comment

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih