Skip to main content

WAJIB BACA!

AUGUST GIVEAWAY OFFICIAL START!

Hello uolss
Untuk GA kali hadiah dia agak gempak sikit. So selain daripada yang aku post tu, ada additional hadiah yang ditawarkan kepada pemenang.

More info on the winners dan hadiah-hadiah tu korang boleh lah rajin-rajin scroll for updates on my blog ni yer. Hehehe

Anyway, untuk GA kali ni. Aku ada special task khas untuk korang. Task dia ni bagi aku still consider senang lah. And then kalau korang willing to do then you guys ada chance to win this thing.

So apalah syarat-syarat GA kali ni?

1. GA ini terbuka kepada semua follower blog aku ni.

2. Korang perlu follow dua instagram which is aku punya I AM TRACEY,  lepas tu another one ta.authentics

3. Kemudian, korang kena buat 1 entri yang sangat mudah yang mempunyai logo GA, dan hiperlink kan entri itu ke entri ini. 

4. Setelah selesai semua step 1 hingga 3, then korang kene komen kat entri ini dengan maklumat
(a) link entry yang mengandungi logo GA ini.
(b) link atau pun nama instagram korang. (Yang ni supaya aku bole check nanti hhuhuh…

Nak Atau Tak Nak

Sejak aku pakai laptop Mac memang terus aku lebih guna gadget jenama Apple. Walaupun mahal tapi rasanya berbaloi. Jadi kalau nak beli memang beli ikut yang betul-betul nak pakai seperti laptop & henpon aje lah.

Kalau ikut hati memang nak beli ipad. Tapi kegunaan ipad macam takde kat situ sebab aku ni walau macam mana pun memang lebih suka guna laptop.

So. Aku punya first laptop Apple Macpro keluaran 2011 masih aku guna sehingga sekarang. Tapi dah upgrade lah. Upgrade sendiri sebab version aku ni kita boleh upgrade sendiri. Kalua jenis Macbook dengan Macbook Air aje, yang tu dia fix dan korang tak boleh atau tak dapat nak upgrade isi dia.

Maksudnya, kalau hardisk rosak memeamng rosaklah cerita dia. Tapi untuk Macbook Pro kalau rosak satu benda masih boleh replace, tapi masalahnya meamng mahal sebijik laptop Macbook Pro ni.

So maybe aku akan review Macbook Pro yang terbaru ni. 

Dia ada dua version, satu yang takde touch bar, yang satu pula ada touch bar. Nampak tak yang colour dekat keyboard tu? Hah itu la touch bar nye. Korang boleh play video sorong tolak aje dengan jari. Kalau ikut keupayaan orang yang mampu, walaupun fungsi tak berapa maybe boleh test beli. Dan sesuai untuk orang yang memang pro buat video & kerja utama tukang buat video sebab lebih senang.

Tapi untuk aku & ikut kemampuan aku. Aku cuma boleh beli yang takde touch bar.


Satu aje yang tak bestnye tentang mac baru ni ialah diorang dah kurangkan lubang-lubang yang ada pada laptop tu. Kalau sebelum ni ada 8 lubang kalau mac aku sekarang. Yang terbaru pula hanya tinggal 3. Maksudnya, salah satu lubang atau port penting iaitu untuk USB pun takda.

Ertinya, memang kena beli lagi sambungan untuk USB port. Untuk aku, aku rasa kebaikkannya memang segala habuk payah la nak masuk lepas ni, kalau jenis besemut pun takde nak risau hahahhaa...

Aku memang kena beli laptop baru. Tapi still not sure nak beli ke tak yang version baru ni sebab port USB ni bagi aku sangat-sangat penting. Nanti jumaat, InsyaAllah aku pegi test dekat outlet Apple dulu. huhuhu.....

Comments

Post a Comment

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih