image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Gopro? SJ? Action camera?

Aku tengok video kan. Kalau drive kete ni aku rasa selamat lagi kalau ada pasang video recorder atau perakam. Bukan apa, aku rasa apa-apa yang berlaku atleast kita ada bukti sama ada bukti utk bantu orang lain atau mungkin diri kita sendiri kan?

Aku sebenarnya dari aku ada kereta lagi aku nak beli. 
Tapi lama aku tertangguh sebab urus benda lain dan sebab aku masih belum buat keputusan nak guna jenama dan jenis recorder yang mana satu. 

Lagipun, sekarang ni, dengan keadaan aku punya recovery kaki bersimen, yang tu korang boleh baca sini, sini dan sini. Lepas tu, memang dah nak dekat sebulan lebih aku tak driving, so aku rasa macam sesuai kot masa ni nak cari maklumat tentang perakam yang sesuai untuk diletakkan dalam kereta kan?


Aku ni membeli kadang kala bukan tengok harga je. Aku tengok kualiti dan apa benda tu mampu berikan kepada aku dari segi fungsi. 

Dan aku ni memang cepat explore gadget, tak kiralah kamera ke, henpon ke, laptop ke. Kalau sampai ke tangan aku, memang terus aku dapat explore dengan mudah dan cepat. Mungkin itu kelebihan aku dalam mengenal gadget, biasanya memang cepat aku mengenali sesuatu gadget itu tanpa masalah. hehehehe

Tapi masalah bila aku dah terbeli dan aku jumpa lebih banyak kelemahan berbanding kelebihan. Itu memang biasanya aku akan terus bagi orang atau jual as secondhand dengan harga murah walaupun baru. 

Sebab tu aku selalu beli sesuatu yang aku rasa nak pakai lama, dengan teliti dan sebaiknya. Iyelah...Takkan main hentam beli aje kan? 

Share this:

CONVERSATION

5 comments:

  1. Hai .
    Yang kat atas tu, dr website apa ye ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai. Lazada tu hehehe boleh klik gambar terus. Kite dah link sekali ke page tu terus

      Delete
  2. kalau yg terbaik memang go pro la kak. kalau nak murah dan berkualiti, beli yi cam. better than sj cam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yi cam eh. Orait nanti kite tgok. Tq😘

      Delete
  3. lazada ni bg sy mahal skit brgnya. actualy yg dh promo tu mmg harga asal kamera tu hehe. sy lebih prefer GemFive :)

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih