image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Chapter 2 : Selepas Pembedahan TAR (Tendon Achilles Rupture)

Korang boleh rujuk cerita awal dekat Chapter 1 entri aku. Entri awal cerita untuk sambungan entri kedua ini.

Jadi selepas pembedahan tu memang terus pakai simen kat kaki.



Yang ni bukan full simen. Dia simen separuh aje, means yang boleh buka lepas tu pakai dengan bandage. Tujuannya? Sebab kan kaki aku kena bedah dekat belakang pergelangan kaki tuuuuu....



So kalau korang nak tengok yang kene jahit tu. Korang terpaksa besarkan gambar ni.
Yang pasti aku sendiri tengok pun aku rasa terkejut sikit sebab besar juga potongan dia untuk surgery.
Yang ni kene buka simen masa hari ketiga selepas pembedahan untuk diorang periksa luka.
Syukur jugalah sebab luka ok. Tapi masa ni memang nak bergerak pun macam was-was sebab yang ni kat kaki, kalau gerak lebih sikit macam takut jahitan terkoyak ke apa. So tak berapa nak bergerak suka hati sangat.

Lagipun. Disebabkan efek bius tu, aku tak boleh duduk wheelchair lama sangat sebab aku tetiba akan rasa kepada berat terus kepala tetunduk semacam, lepas tu rasa mual, nak muntah tanpa sebab.

So mostly aku baring kat katil walaupun aku sebenarnya tak minat baring-baring.

Share this:

CONVERSATION

1 comments:

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih