image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Malu!

So as someone who is not a muslim. Skirt paras lutut atau dress pendek tu benda biasa betul tak? I mean even biasanya kalau pakai pun memang takkan rasa feeling macam mana especially bila lalu depan someone who is islam atau bersongkok ke atau macam mana sekali pun. Betul tak?

Recently aku pegi dinner. Sebagai penghabisan season Jom Kurus 1 Malaysia #6. And yeah fakta yang aku sebab tadi kat perenggan atas tu. Nampaknya perlu di bakar. Sebab seriously for the first time ever. Aku rasa malu dengan dress aku.

Kenapa dengan dress aku? Nothing. Lengan panjang. Takde lubang sini sana atas body. Takde pendek sampai menampakkan bontot. Takde pula sendat sampai menampakkan bentuk punggong. But yes aku malu.

Aku sampai awal kat hotel. Yelah sebab dinner kat hotel. But barely that I know. Hotel tu actually was more to tempat penginapan mereka yang biasanya nak pi umrah or easiest simplest word is for the muslim's.

Even tho bukan aku sorang yang pakai pendek. Actually banyak non muslim and these muslim people too. But rasa malu aku. Sampai even bila aku nak jalan aku rasa nak bersembunyi. Ya Allah.. It was the most worst mental torture I've had ever been. Setiap kali aku teringat balik aku rasa malu & menyesal.

Aku rasa bersalah pada mereka yang bersongkok. I even rasa bersalah pada woman yang berhijab tu. But aku rasa marah pada segelintir lelaki yang kat luar tu, masa aku keluar aku sengaja keluar pintu jauh dari dorang. Why? Because I respect them so i didnt want them to see me. But tau apa aku dengar?

Boleh pula diorang cakap "pempuan macam ni dah boleh bakar". Shit...Serius aku marah. Aku tak minta diorang tengok aku pun. Dan pintu tu was like jauh kot. Yang kepala diorang and mata diorang nak meleret tengok apasal. Huuhhh.... Bad day. ... Aku belanja pic mata aje lah kat korang.


Share this:

CONVERSATION

3 comments:

  1. Alhamdulillah.. awak sepatutnya bersyukur tau.. ada rasa malu dalam diri awak.. itu tandanya awak masih ada iman dalam hati awak tu.. biar lelaki kata mcam tu kat awak.. dia yang berdosa. Tapi awak tk boleh marah dia. Sebab dia adalah sebagai perantaraan antara awak dan Allah. Setiap teguran yang awak terima, yang awak rasa malu tu, itu semua daripada Allah untuk hambanya.. Masih belum terlambat sayang. Berubah perlukan masa. Take a long time. In shaa Allah. Saya doakab awak okay.. flying kisss..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. awak sepatutnya bersyukur tau.. ada rasa malu dalam diri awak.. itu tandanya awak masih ada iman dalam hati awak tu.. biar lelaki kata mcam tu kat awak.. dia yang berdosa. Tapi awak tk boleh marah dia. Sebab dia adalah sebagai perantaraan antara awak dan Allah. Setiap teguran yang awak terima, yang awak rasa malu tu, itu semua daripada Allah untuk hambanya.. Masih belum terlambat sayang. Berubah perlukan masa. Take a long time. In shaa Allah. Saya doakab awak okay.. flying kisss..

    ReplyDelete
  3. manusia hanya mampu berkata tanpa kenal sape diri kita yang sebenar...tapi Allah maha tahu segalanya...alhamdulillah awak masih concern tentang apa yang baik untuk orang lain..stay positive

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih