image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Lonely

Aku masih ingat lagi time lagu Lonely tu hangat diputarkan. Semua kawan-kawan aku pun memang entah suka sangat dengan lagu tu. Aku orang yang suka lagu berpandukan kepada lirik lagu. Lagi bermakna lagi aku minat. Tapi bukan pasal lirik lagu yang aku nak kongsi hari ni. Tapi memang kepada perkataan "lonely" itu sendiri atau dalam bahasa Malaysianya ialah sendiri.

Sebenarnya ramai dalam kalangan kita ni berasa lonely. Walaupun ada yang jenis ramai kawan tapi tetap ada rasa lonely for no good reason. Tapi ada orang menyalah tafsir kan rasa lonely itu sebagai empty atau kosong.

Well....Life is actually so wonderful. Kadang-kala aku pun rasa lonely & sometimes empty. But yet aku rasa life is actually wonderful and all you need is to get out and search for you life purpose. Sebab aku rasa setiap orang ada life purpose cuma kadang kala disebabkan aliran dunia kita jadi lupa tujuan hidup kita di dunia ini.

Dan sesungguhnya hidup yang paling bermakna apabila kita hidup demi Allah kan? Tapi sesetengah orang bukan mudah untuk dia mencari erti hidup, tapi bagi yang separuh itu Allah permudahkan kepada mereka.

Kenapa?

Kerana Allah tahu apa yang terbaik untuk setiap manusia ciptaannya itu.

Share this:

CONVERSATION

3 comments:

  1. smpi sekarang saya suka dengar lagu lonely...insyaAllah bila kita selalu rasa yang kita ada Allah..kita takkan sunyi...selamat hari raya aidilfitri mek...kalau sudi jemput datang rumah ^^

    ReplyDelete
  2. lonelyyy.. trus menyanyikan lagu lonely bl tgk tajuk entry ini

    ReplyDelete
  3. lonely.. u r my lonely.. automatik jd rasa nk nyanyi lagu lonely. huhu
    JOM FOLLOW SAYA

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih