image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Bila Instagram Jadi Iklan Atas Iklan

Aku ni rasanya boleh lah dikatakan dah jadi tukang online buyers juga. So mostly aku akan membeli online memandangkan kat tempat aku ni actually barang atau fashion clothes payah nak dapat. Kalau dah desperate takda fesyen kene turun ke Kota Kinabalu sebab sana memang boleh kira semua ada, if only korang tau nak beli dekat mane.

Salah satu tempat yang aku kira takat ni paling banyak aku order selain dekat Lazada is Instagram. Okey sana memang paling ramai lah aku boleh kata jual beli ni happen. Tapi lately aku tengok, yang menjual ni iklankan barang orang, orang tu iklan kan barang orang yang lagi satu and then lagi satu and then seterusnya...Aku rasa semak....

Why semak? Tak salah pun ko iklankan barang orang, tapi macam dah telebihkan sangat iklankan barang orang lain sampai aku nak reply je dekat komen tu..."ko jual amende eh?" Hahaha Jahat tak?
Dalam berniaga ni...Memang kita nak promote orang nak orang promote kita..Tapi jangan sampai telebih nak promote orang sampai kita sendiri tak terjaga... Betul tak?



Share this:

CONVERSATION

1 comments:

  1. Hahaha.. btol jgk tu.. smpai2 brg nk cari pun susah nk jumpa. Mmg pelik zaman skrg ni. Aduhhhh

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih