image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Beli Yang Mahal Dengan Harga Murah

Kita ni kadang kala nak sesuatu tak boleh nak tunggu kan? Kalau boleh mesti nak dapat on the spot atau dalam waktu tu juga kan? Heh jangan risau. Tabiat itu memang ada pada hampir semua orang, itu namanya tidak sabar. Macam aku, kalau dah minat mesti nak juga dalam masa terdekat. Tapi syukur lah kot...Takat ni memang dah pandai kawal rasa kemahuan tu, reti nak tunggu reti nak bersabar juga. Orang kata biar kita belajar daripada kesilapan, kesalahan & pengalaman. Jangan dah berlaku sekali tapi tak reti-reti nak jadikan sebagai pengajaran.

So dalam masa tiga hari lagi tahun 2015 akan tiba. Biasanya hujung tahun ni dan awal tahun depan nanti mesti banyak barang-barang ada diskaun. Kalau takde diskaun pun dia akan ada freebies, free goodies yang sangat banyak & menarik. So sebenarnya ini lah waktu-waktu yang sesuai untuk korang dapatkan barang mahal yang korang impikan dengan harga yang sangat-sangat berpatutan.  Contoh benda yang paling mahal bagi aku la...Ialah kereta.

So kenapa dengan kereta hujung tahun ni? Kalau korang perasan kan, kalau hari-hari biasa, bulan-bulan biasa harga kereta contohnya 50k dengan free service maybe setahun gitu. Tapi kalau hujung tahun korang tengok harga kereta 50k dengan rebate RM2500 dengan free car service 4 years sampai gitu. Tak percaye? Cuba korang gi tengok sendiri hahaha

So why things mostly got cheap during the end and earlier new year? Sebab diorang yang jual stock lama & dapatkan stock baharu. Itu semua normal & actually walaupun korang dengar dia dipanggil stock lama, tapi dia tak lama pun sebenarnya, duma diorang nak ambit masuk kete baru gitu so terms dia panggil lama la...

So? Macam mana? Beli lah dengan bijak hehehhe

Share this:

CONVERSATION

1 comments:

  1. haha,,benda ni slalu jadi dekat iqha,,gara2 tak sabar nak dapatkan something tu terus je beli,,tak reti2 nak survey yang mana mahal or murah,,hehe,,
    btw,,singgah sini ye :)

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih