Search This Blog

Tuesday, January 31, 2017

Last Day Of Giveaway :)


Hah. 
Ada tak lagi yang belum join GA aku ni?
Hadiah lumayan beb. Serius sangat lumayan & menarik. Hahaha


2 portable mikrofon untuk 2 pemenang

2 Set berus mekap untuk 2 pemenang

And last but not least

4 buku preloved untuk 4 orang pemenang. Hahahaha

Tunggu apa lagi?




Tuesday, January 24, 2017

Senyap Aje

Lama aku menghilang.

Sekali aku menghilang memang macam orang bertapa terus.

Sampai Instagram yang aku selalu rajin upload new photo pun terus jadi sunyi sepi. Kali ni memang terhebatlah kadar menghilangkan diri aku ni walaupun sebenarnya azam baru nak aktif blog. Hahahaha.

So memang agak sibuk benar aku bulan ni. Tambahan lagi nak Chinese New Year, itu lah yang paling membuatkan aku sibuk sampai takde masa aku nak layan perasaan benci, marah, tak puas hati bagai dekat tempat kerja walaupun memang ada yang patut kena dengan jelingan maut aku.

Bayangkan sibuk sampai takde masa nak bagi jeling maut. Fuh! Sempat untuk kelip mata aje adik oi.


Ini jangan lupa korang join Giveaway pertama aku untuk sesi 2017. Hadiah gempak tau!!!! Aku tak tipu. Serius tak tipu, ini barang baik punya. Huhuhuhu.....



Monday, January 9, 2017

Order Emas Dekat DSV Tapi Kotak Kosong!

Okay. So aku order 2 item ni dari Insta Dato Seri Vida. Yes dia ada jual emas online you tau. Kemain hebat dia jual kan? Aku nampak dah lama ni, memang nak beli tapi iyelah, pada zaman sekarang ni kan macam-macam yang berlaku.

Kalau Coco banyak mix pun nampak macam pure Malay, apatah lagi emas yang berkilau tapi alih alih palsu atau mix kan? Susah kita nak tau.

Tapi lepas dah lama aku tengok, aku fikir hmmm... Macam trusted tau, kira murah juga untuk emas 916 and  at the same time bole CCM๐Ÿ˜ฏ. Kalau tak dapat pegi kedai pun boleh minta pos kalau dah habis bayar. Hambik kau senang dia bagi servis sama customer.๐Ÿ˜œ

So aku pun order.
Sekali aku order dua item. Satu rantai halus aje, aku mampu yang murah. Dan satu lagi charm untuk rantai tu. Hari ni aku buat payment esok dah sampai ๐Ÿ˜ง, punya aku terkejut juga dengan service dia yang cepat.

Mula-mula aku sendiri pun tak tau actually itu rantai yang aku order. Sebab ada 3 package datang. Aku ingat aku ada order 2 benda lain dengan emas tu. Sekali dah datang omaigad lawa betul kotak dia tu. Yang panjang satu yang pendek satu. Secara otomatiknya memang satu untuk rantai satu untuk charm la kan ehehe...

Tapi bila aku buka salah satu kotak tu rupa-rupanya kosong. Sedihnyaa.......

Tetapi actually bila aku buka kotak yang panjang tu, diorang dah tolong letakkan sekali. uhuhuu... So prettyyyyyyy๐Ÿ˜





Aku ni jenis yang allergik kalau something tu bukan original. So setakat ni dah pakai. Aku takde apa-apa effect. So boleh aku katakan memang benda ni emas 916 ori. Kalau korang rasa tertarik terus. Boleh je pegi ke instagram @dsv.goldjewellery


And then jangan lupa juga join GA aku tau. huhuhu...
Shortcut boleh klik SINI

Tuesday, January 3, 2017

Hello gais

Hari ni first day budak-budak semua ke sekolah. The first day of working since cuti yang tak seberapa nak panjang.๐Ÿ˜Œ

So aku tekad nak mulakan 2017 aku ni dengan positif sekali. Aku nak absorb segala goodness and neutralise segala negativity supaya menjadi positif ion kononnya. But rasanya as usual, memang positif stuff kena ada negatif stuff supaya life balance kan?

So hari ni, dengan positifnya aku, ada juga yang negatif terjah-terjah yang memang buat hati yang cuba menjalankan hidup dengan positif ni menjadi ter negatif. ๐Ÿ˜ค

Aku seriau. Seriau sesangat. Tapi Allah lebih mengetahui betapa aku doakan lah supaya terbuka matanya itu supaya tak terlalu mengikut kata-kata hati kecik.๐Ÿ˜ก

Apa pun. At the other side of apa yang berlaku. Aku macam nak take advantage pada benda yang berlaku ni supaya aku boleh pindah. Kan aku memang nak pindah dari tempat aku sekarang. So hati setan aku ni agak licik. Macam nak guna masalah yang ada ni sebagai alasan ke pihak atasan supaya lulus perpindahan aku yang tak pernah nak lulus-lulus tu. Heh. ๐Ÿ˜

Apa pun. Jangan lupa join Giveaway aku tau ๐Ÿ˜˜
Jangan risau lah, aku tak tipu punya bah. Ini bukan first time aku buat Giveaway๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช


Sunday, January 1, 2017

Giveaway Sudah Mula Bahhhh !




Nah...Akhirnya aku buat juga GA kan. Huhuhu
Sengaja aku buat awal tahun ni sebab kalau buat waktu cuti aku rasa macam potong line geng blogger lain yang ada buat GA & segmen huhuhu.
So straight to the point,

Syarat-syarat untuk join Giveaway ni ialah :

1. Korang perlu follow blog ini ๐Ÿ˜˜

2. Korang perlu letak tajuk entri GA ini iaitu - The January 2017 Giveaway by Mek Zumbie.

3. Korang perlu letakkan banner GA itu, dan  backlink kan kepada entri ini.๐Ÿ‘Œ

4. Di dalam entri untuk GA ini, korang perlu taip entri yang menyatakan dengan menarik tentang apa satu benda wajib yang korang nak buat, akan buat atau terfikir nak buat pada tahun 2017๐Ÿ˜‰.

5. Selesai semuanya, dah post entri. Korang boleh komen dekat entri ini, dan sertakan sekali address entri korang itu yer ๐Ÿ˜Œ.

6. Pemilihan pemenang adalah berdasarkan entri yang menarik pada pandangan aku ๐Ÿ˜Ž. Jumlah pemenang dan hadiah akan di-update kemudian๐Ÿ˜˜.


P/S Giveaway  akan berakhir pada hujung bulan Januari tauuu๐Ÿ˜˜