Skip to main content

WAJIB BACA!

AUGUST GIVEAWAY OFFICIAL START!

*TAMAT*
Hello uolss
Untuk GA kali hadiah dia agak gempak sikit. So selain daripada yang aku post tu, ada additional hadiah yang ditawarkan kepada pemenang.

More info on the winners dan hadiah-hadiah tu korang boleh lah rajin-rajin scroll for updates on my blog ni yer. Hehehe

Anyway, untuk GA kali ni. Aku ada special task khas untuk korang. Task dia ni bagi aku still consider senang lah. And then kalau korang willing to do then you guys ada chance to win this thing.

So apalah syarat-syarat GA kali ni?

1. GA ini terbuka kepada semua follower blog aku ni.

2. Korang perlu follow dua instagram which is aku punya I AM TRACEY,  lepas tu another one ta.authentics

3. Kemudian, korang kena buat 1 entri yang sangat mudah yang mempunyai logo GA, dan hiperlink kan entri itu ke entri ini. 

4. Setelah selesai semua step 1 hingga 3, then korang kene komen kat entri ini dengan maklumat
(a) link entry yang mengandungi logo GA ini.
(b) link atau pun nama instagram korang. (Yang ni supaya aku bole check nanti…

Itu lah Sugar Glider.

So hari ni aku teman mak aku gi pasar. Kalau kat Sabah kitaorang ada satu istilah which known as tamu.

Aku suka pegi sebab entah lah. Sometimes korang boleh jumpa benda pelik sepeliknya. Bagi aku lah. 

Aku punya feveret walaupun pegi luar negara (aiseh) mesti tang pasar dia. Atau also known as "market". Hehehe...


So hari ni jumpa benda ni. Serious aku mula-mula tak tau apa benda ni. So I was asking my mom. She says "Hah tu lah Sugar glider ko!" 

And I was like "๐Ÿ˜…"

Tiba-tiba rasa kesian sebab I know how sugar glider looks like.

Actually yang tu tupai. Tupai yang dah kene salai atau orang panggil panggang. 

Sekali tengok ok lagi. Dua kali tengok kesian pula. Tiga kali tengok memang boleh terperanjat sendiri. 

Comments

  1. Omg!..tupai pnggang? Siannya..dah la sugar glider tu comel๐Ÿ˜…

    ReplyDelete
  2. Like seriously tupai panggang? Sedihnya tengok..

    ReplyDelete
  3. Omai.. Siannya.. Dahla sugar glider comel sangat..

    ReplyDelete

Post a Comment

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih