image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Super "HERMO"

Hai guys.

So aku nak cakap pasal HERMO.

Sebelum tu aku nak cerita yang aku ni mempunyai kulit jenis sensitive.

Even bodyshop yang natural product (kalau ikut dia punya iklan lah) pun aku tak sesuai sebenarnya. 

Kalau kat muka memang boleh timbul jerawat yang sangat friendly.

Kalau kat badan pula, macam kat tangan ke, leher ke, aku tak boleh pakai sunblock yang jenis cream. 

Kalau pakai lepas tu berjemur, lepas tu setengah hari kemudian badan aku akan gatal, panas dan dia akan timbul merah-merah kecik. Bayangkan....Actually ikut brand kut 😏. Kalau yang biasa tak sampai 2 jam aku mula nak garu. Pelik. Thats why lah, kalau aku berjemur memang tahan tanpa sunblock bagai.

Apa kaitan dengan HERMO?

Aku jenis tak pakai mekap even bedak asas atau whatever foundation yang korang pakai. Why?
Because kulit aku sensitive. Ada satu product 

[Gambar Pinjam Dari GOOGLE]

Yang tu memang aku pakai memang terus muka aku feloles ok. Bukan time pakai je, tapi dalam jangka masa panjang dia menjadikan muka aku automatik feloles. Aku pun tak tahu la apa yang ajaibnya pasal benda ni.

So at the end, aku perasan satu benda. Walaupun aku bukan dari korea. Tapi kulit aku kalau bahagian mekap, aku sesuai product buatan korea. Thats why, aku beli


Makeup base 👆


And this primer 👆

Aku dah test try cuba. Wangi ok. Serius wangi dia sederhana la. Tak melampau sangat. & tak juga terkurang sangat. Hehehe Just nice.

Bila aku dah pakai nothing happen. Everything went well. Maksudnya kulit aku ni bajet korean la walau hakikatnya aku orang Malaysia. Hahahaha

Share this:

CONVERSATION

1 comments:

  1. yup.. kena try and error kan..
    Kulit kita, kita je tau kan mek..
    Flawless cam awek korea la mek ye.. hehehe..

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih