Search This Blog

Friday, December 30, 2016

Update Giveaway Akan Datang- Buat Atau Tidak?

Dalam masa terdekat ni aku akan buat Giveaway yang pada pandangan aku sangat best ๐Ÿ˜œ.

Sebab apa?

Sebab hadiah yang aku tawarkan aku sendiri rasa bombasstiiikkkkaaaaa๐Ÿ™Œ

Aku bagi hint saja sikit-sikit :)


Yang ni gambar pinjam. Tapi akan ada dua microfon ni jadi hadiah. Sama kaler sama bentuk. ๐Ÿ˜›

Seperti yang digembar gemburkan. Dua set makeup brush ๐Ÿ˜

Dan....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

InsyaAllah...Akan ada lagi hadiah. Huhuhu....
Yang penting korang follow. Komen buat juga kalau nak, kalau ada yang setuju, GA buat masa 01.01.2017 nanti. ๐Ÿ˜œ

Friday, December 23, 2016

Bila Ayah Dituduh Dayus Oleh Orang Yang Tanya Pasal Video Kongket


Serius cerita ni panjang sangat. Nak ulas pun tak tahu apa. But aku tak tau mana salah aku. And kalau you guys boleh bagitau which part aku salah please tell me, sebab bila aku tanya dia tak jawab pun which part.๐Ÿ˜‘




P/s Sebarang retweet, repost atau share perlulah melalui pemilik which is aku oke? Tak nak nanti ada kes salah guna. Naya aku.



Sunday, December 18, 2016

AsyaAmin - Fixed Bloglist Segment

[KLIK BANNER UNTUK JOIN]


Weehooo! 
Tarikh tamat 23 Disember 2016! 
Jangan tunggu lama-lama! huhuhu

Hobi yang terbiar

Lama pula rasanya aku tak snap-snap gambar. Apa maksud aku snap-snap gambar ni?

Bagi yang ada follow insta aku mesti tau kan yang aku ni actually jenis yang suka pada seni gambar. Bagi aku berseni lah, tak tau pula yang lain.๐Ÿ˜…

Mostly gambar aku snap memang pakai henpon. 
Sebab kalau nak buat review produk lebih senang dan cepat untuk share and edit. 
DSLR aku?


Aku suka snap yang macam natural view gitu. Tapi...dengan keadaan santai. 


Sejak dah keje ni memang 'santai' itu takde wujudlah. No such thing as santai. Takde masa aku nak santai untuk snap gambar sesuka hati, apatah lagi nak lepak๐Ÿ˜ฉ.

Lagi-lagi lepas tendon rupture aku which korang yang tak tau boleh baca kat

Setiap pergerakkan aku macam limited. Bukan tak boleh nak berjalan pon๐Ÿ˜ช... Boleh aje, but dia macam ada limit. Kiranya aku ni separa OKU la kut๐Ÿ˜ข, but aku tak nak lah pula cakap aku OKU. Ishhh๐Ÿ˜ค

Tapi tengok la next year. Aku macam plan nak solo travel. Iyelah, kalau dulu ada satu member aku kawan travel, dari study memang kitaorang kaki travel even dalam Malaysia aje ahahaha. Tapi since kalau travel kene ada dengan husband dia, macam awkward pula deh ๐Ÿ˜ฅ.
Lagipun dia kena layan family mentua dia, so I guess solo travel la kan?

Atau ada blogger yang nak bawa aku sekali neh? Huhuhuuuuu




Tuesday, December 13, 2016

Poreberalone

Bulan ni je dah 2 majlis kawin yang aku urus. 

Dua-dua kawan aku. Satu kawan yang memang macam adik beradik, satu kawan yang best friend. Ehehee ada beza tauu๐Ÿ˜…


Syukur alhamdullilah kawan merangkap adik aku ni sudah selamat nikahnya minggu lepas. ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
Ini lah member yang sama-sama melalui kehidupan dekat tempat belajar dulu, sama-sama bertudung ke masjid, sama-sama berjubah ke majlis rasmi tempat study and sama-sama juga bertudung outing sesuka hati, even tho kitaorang actually non-muslim๐Ÿ˜‰.

Syukur juga la mudah perjalanan kawan aku ni untuk convert and dapat suami yang Islam. Untuk gambar dia ni aku harap korang takde la sifat judge melampau sebab aku rasa antara sebab kenapa dia tak pakai baju nikah yang tutup full set sebab dia tak nak family non muslim dia terasa kot...

Some thing tentang non muslim ni yang muslim kena paham juga. Sama juga yang non-muslim kena paham things about Islam.๐Ÿ˜˜

Untuk aku? Maybe perjalanan aku jauh lagi untuk memeluk Islam. Ayat mudah, dugaan aku masih panjang. Mulut senang nak cakap convert aje, but actually ada banyak benda, banyak hati dan perasaan selain diri aku yang aku kena jaga.

Since niat aku bukan nak kawin dulu, so nampaknya aku dah jadi pereberalone sekarang sebab adik aku ni macam laki dia pun susah nak bagi kebenaran keluar dengan aku๐Ÿ˜‘. So sendiri-sendiri la aku ni ๐Ÿ˜ข.

Sunday, December 11, 2016

Produk Baru Lagi Yang Aku Berani Cuba

Muka aku ni actually jenis yang sensitif. 

Cepat sangat dia nak merah, nak gatal kalau ada yang tak sesuai. 

Muka tak payah cakap. Kalau jemur lebih sikit aje, confirm lah klepas tu besok dia akan datang sahabat baru bernama jerawat. Kadang kala bawa kawan atau family sekali. Itu lah kumpulan The Jerawats๐Ÿ’ฅ

Kawan aku ada suggest benda ni.


Dia kata kulit aku yang senang nak naik jerawat sesuai pakai ni. Kalau jenis berminyak pun sesuai.

So aku nak pakai benda ni dah seminggu, baru aku perasan, kumpulan jerawat belum datang melawat lagi walaupun dah 3 hari aku tidur tak on time. ๐Ÿ˜ฌ

Memang betul la banyak produk yang best di luar sana. But just in case, ada diantara korang la kan yang sama spesis dengan kulit aku yang cerewet bin memilih, maka boleh lah korang try produk ni.๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Yang penting walau apa pun, jangan sesekali beli produk yang terlalu murah & efek dia sepantas melepaskan kentut.๐Ÿ’จ

Yelah, takut ada mercury kan. Aku dah pernah kene. Serius terus hodoh beb. ๐Ÿ˜ฉ๐Ÿ˜ฉ๐Ÿ˜ฉ

But still aku bersyukur juga lah sebab sekarang ni dah ok. Takde lah seteruk macam mula-mula aku kena dulu.๐Ÿ˜“

Wednesday, December 7, 2016

Giveaway Tahun 2016? Atau 2017?



Hai semua ๐Ÿ˜˜

Sebenarnya aku tengah fikir nak buat GA untuk tahun ni bulan December 2016 ni ke atau nak buat bulan Jan 2017 nanti๐Ÿ˜•

Dok kumpul hadiah untuk GA lagi. And kalau perasan dalam insta. Makeup brush yang comel tu merupakan antara hadiah untuk GA yang aku plan nak buat ๐Ÿ˜Š huhuhu.

Brush tu memang comel sampai aku pun ada belikan satu untuk diri sendiri. Padahal bukan reti pon nak pakai makeup bagai ๐Ÿ˜….


Tuesday, December 6, 2016

MacBook Pro Tanpa Touchbar


Dan akhirnya laptop lama berganti dengan laptop baru. ๐Ÿ˜Œ

Dan aku buat entri ni baru perasan blog dah boleh letak emoji๐Ÿ˜ฎ. Aku ni kalau bab emoji memang paling menang la๐Ÿ˜Ž. Tapi baru perasan tak banyak emoji yang ada, tapi yang sedia ada pun sudah mencukupi๐Ÿ˜œ.

So kali ni aku review pasal MacBook Pro edit 2016 ni. Kalau yang tak tau, Apple dah keluarkan laptop MacBook Pro yang baru dengam dua warna which is space grey dengan silver๐Ÿ˜. And aku dengan rasminya beli yang warna hitam atau space grey, seperti yang korang nampak dalam gambar ittew๐Ÿ˜Œ.

Ok selain dua warna. MacBook Pro edisi 2016 ni ada dua jenis juga. Satu dengan touch bar, & another one dengan take touch barn yer ituuu... Touch bar ni advantage kepada yang profession dia nak edit video bagai sebab mudah nak reverse ke, forward ke dengan hanya menggunakan jari telunjuk huhuhu ๐Ÿ˜.

Since aku ๐Ÿ˜• takdelah perlukan fungsi touchbar tu. And then tambahan pula harga yang ada touchbar tu seriously mahal๐Ÿ˜ฉ.

So...MacBook Pro edit 2016 dengan MacBook Pro lama Aku edit 2011. Apa bezanya?

Well first of all. Beza yang paling ketara ialah pada saiznya. Walaupun sama 13inch, tapi yang ni macam kecik sikit. Kalau tengok macam screen MacPro baru lebih besar, tapi skrin sama saiz cuma body jadi kecik and yang paling penting ๐Ÿ‘†, dia dah jadi nipis dan sangat ringan berbanding yang sebelum ni.

Masa bawa dekat handbag, yes handbag boleh muat MacPro ni๐Ÿ˜…. Takde rasa pon. Hampir lupa dekat handbag ada laptop sebab handbag kan selalu main baling aje๐Ÿ˜“.

Selain tu, yang baiknye ialah trackpad dia puas hati beb. Besar dan luas daripada yang lama. Tapi untuk keyboard maybe sebab aku belum biasa. Rasanya macam takde tertekan keyboard pun ader sebab macam nipis aje walaupun dia lebih besar setiap satu buttonnya itu. Senang citer, keyboard dia sama macam MacBook Air. Huhuhu...๐Ÿ˜…

Salah satu benda yang tak best pasal MacPro baru ni ialah, port dia cuma ada 3. Which is 2 port USB-C and satu headjack untuk earphone. USB-C ni tak sama tau macam USB pendrive yang kite selalu pakai tu. So memang kena keluar duit untuk beli adapter dia la. Itu aje yang aku kira tak puas hati๐Ÿ˜ค.

Tapi actually yang baiknya pula. Dia ada adapter yang ada 4 lubang USB yang boleh digunapakai. Kelebihan USB-C ni pula, cucuk 3 jenis benda berbeza contohnya charger+HDMI+USB pun still boleh jalan sebab USB-C ni memang dicipta multipurpose & very tahan punya๐Ÿ˜.

Overall perasaan aku pasal MacBook Pro edisi 2016?

Aku still dalam tempoh nak sesuaikan diri dengan keyboard and fungsi trackpad dia. But actually takde juga aku menyesal beli ni even tho kena pakai adapater bagai. Sebab apa? Sebab seriously laptop ni ringan boh๐Ÿ‘.

P/s ini aku tambah. Baru je aku test sound dia. Omaigadddd๐Ÿ˜ฑ best giler sound dia!
Lepas ni memang tak payah loudspeaker bohhhhh!