Search This Blog

Friday, October 14, 2016

Rekomen BB Cream Or Foundation Yang Best Please?

Well

Hello.
Muka aku bukan jenis feloless and actually aku punya kulit ni meeehhh sangat. Hahahhaa

Maksudnya sangat lah memilih and cerewet. Aku jeles tau orang yang ada kulit muka yang boleh pakai what so ever punya brand pencuci muka ke, krim ke, powdwer ke atau apa-apa la.

Kalau aku. Pencuci aku sesuai Seqy Cleanser.

Kalau foundation ke atau bedak asas orang panggil pun ada satu je aku sesuai dari The Face Shop tu.

Cakap pasal foundation. Secara kebetulan yang aku sesuai tu pun memang rare kat tempat aku. So I was thinking kalau korang ada brand lain yang seriusly sangat bagus.

Kulit aku ni masalah kalau pakai bedak dia pandai macam jadi kulit tekupas. Padahal yang nampak tekupas tu foundation tu sendiri Hahaha.. Nanti kejap-kejap macam bepanau pula, padahal takde pape.

Any suggestion?

6 comments:

  1. ida dulu pun ada mslh bab bbcream atau foundation ni..cerewet,,so bagi ida bb cream mistine atau chireszen foundation ok..tapi sapu nipis..nk lebih nmpk moist sebelum pkai tu letak minyak vco atau serum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. chireszen pun dengar kata okay juga tuuu :) boleh difikirkan hehee

      Delete
  2. Kita suggest naturactor foundation dari japan. harga pun affordable. cuba laa. hasil dia memang tip top..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuuu,,,brand ni xpernah dengar lagi. Nanti aku tengok huhuhu..

      Delete
  3. hehe . Mya cadang awak try pakai DD dari Nurraysa . dia dah sekalikan foundation, concealer & compact powder . Setakat ni Mya pakai memang elok . Kawan lain yang pakai pun bagi komen sama . senang nak pakai sebab dia jenis moist cake. muka nampak glowing je lepas pakai . awak boleh baca review kat blog Mya : http://myafarisha.blogspot.com/2016/09/review-produk-glowing-dd-moist-cake.html

    ReplyDelete
  4. Mmm.. sebab kulit muka jenis tak kisah ko bagi ape kat dia, tak boleh nak membantu sangat. tolong baca je boleh... heee

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih