image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Grimm



So ini ialah drama bertajuk Grimm.
Cerita dia ni mistik sikit, kalau iman tak kuat mungkin akidah akan terpesong. Hahaha

So aku ni, sebenarnya suka tengok movie tapi jenis cerewet. Yeap. Aku ni jenis cerewet nak tengok movie. Dan kebanyakkan yang aku suka tengok mesti berunsurkan seram atau lawak aje.

Tapi seram bukan sembarangan seram, dan lawak bukan sembarangan lawak. Macam maharaja lawak aku tak tengok sebab entah...Aku rasa tak lawak. Well benda lawak, menakutkan, cantik, romantik ni kan subjektif? Bukan semua orang ada definisi menakutkan yang sama.

Contoh, ada orang rasa rambut panjang tu menakutkan, ada yang rasa rambut panjang tu cantik, ada yang rasa no feeling biasa aje. Hah tu lah maksud aku.

But bagi yang tak pernah tengok boleh cuba tengok citer ni, aku tak tau dia dah buka sampai season berapa, tapi dalam Iflix dia buka sampai season 4 aje.

Tapi serius best. Bagi aku la. hahaha

Share this:

CONVERSATION

7 comments:

  1. salam..
    kita faham apa maksud mek.. hehe..ada sesetengah orang fikir itu lawak,tapi org lain rasa mcam so -so sajalah.. tak ada apa yg lawak melainkan sentuh isu2 yg sensitif. makin lama semua benda nak humorkan..dah tak ada rasa malu/nak menjaga aib dah. (lari topik)
    dulu layan jga dekat tv2 ,sekarang dah rasa malas sbb macam merapu pula segala jenis makhluk yg ada. suka berlagak hero pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, tu la. Kalau lawak merapu ni yang buat hati panas, bukan nak ketawa XD

      Delete
  2. kita dah lama layan grimm ni. memang best gila. dulu x minat sebab takut tengok creatures dia especially hexenbiest tu. maigad, mau mmpi ngeri. lepas tu tiba-tiba nak layan, terus addicted. sekarang dah season 5 pun. nak masuk 6 dah. banyak juga la plot twist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. T.T kite dapat tengok sampai julliet mati aje.

      Delete
  3. Replies
    1. tak la seram sangat, dia macam buat orang excited aje.

      Delete
  4. Sha berjaya tengok season 1 je.. pastu give up..
    Banyak sangat season... pening..

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih