Search This Blog

Tuesday, September 27, 2016

Rambut Aku Berguguran


Well hari-hari banyak betul rambut aku gugur. 

Waktu aku remaja muda dulu aku memang rambut aku jenis yang berguguran. 

Tapi sebenarnya bukan masalah besar pun sebab aku rasa benda ni normal. Sebab disebalik rambut aku yang berguguran tu, anak-anak rambut pun banyak yang sedang menaik. 

Bila aku kata menaik, memang serius menaik. Rambut aku ni jenis yang berdiri tau tak. So bila ikat bun ke, pony ke, anak-anak rambut tu terpacak sini sana. Lepas tu nampak macam tak terurus.

Aku rasa normal walaupun rambut aku banyak berguguran. Kenapa? Sebab rambut taku tak terjejas pun ketebalan atau kenipisan dia tu. 

Aku masih ingat lagi aku pernah baca. Rambut kita akan gugur sebanyak 100 helai sehari. Jadi normal lah. 

Benda ni tak normal bila rambut kita berguguran dan rambut kita semakin menipis atau meninggalkan kesan patch. Maksud aku kalau macam dia jadi bertompok-tompok. Hah itu memang kena bagi perhatian sebelum makin teruk.

Tapi bila rambut berguguran tapi dia takda effect contoh rambut still sama, takde kesan patch atau anak-anak rambut masih kelihatan, then its normal. Lain orang lain effect dia. Macam aku, rambut aku suka merenew kan sendiri. Ada orang dari kecil rambut dia itu, itu juga. Hahaha





No comments:

Post a Comment

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih