Search This Blog

Sunday, September 11, 2016

Officially digi User. Goodbye Maxis.


Kemarin atau dalam istilah orang lain semalam. Aku pegi settle Digi broadband aku and aku punya digi postpaid. 

Untuk memudahkan cerita. Aku sebenarnya pengguna Maxis tapi prepaid lah. Lepas tu aku pun guna broadband, dulu Maxis but tempat aku ni entah lah, kalau broad macam lembap sesangat so lastly aku terminate. 

And then, tahun ni aku pegi register pula dengan digi. Kenapa aku boleh pilih digi?

Sebab ada sekali kawan aku, dia datang rumah aku to stay overnight. Dia guna digi, dia tegur digi laju giler kat rumah aku. So since that day, macam aku asyik nak try digi tapi aku still sayang dekat number maxis aku tu sebab dah pakai lama kan?

Macam semua maklumat dengan semua benda urusan pun di atas number tu, aku macam sayang juga nak beli number baru apa semua nak tukar.

At the end, tahun ni awal tahun ni kut, aku register lah digi broadband dengan satu postpaid. Kononnya nak pakai 2 number lah kenen. Hakikatnya aku ni bukan reti guna dua tepon pun. Aku memang dari dulu, kalau member boleh guna 2 henpon dengan gembiranya, aku memang stress kalau dua henpon. Satu pun aku dah rasa lebih dari cukup hehehe Itu aku lah....

So sejak aku register digi postpaid aku tu, memang macam jarang sangat aku guna tau...Memang aku bayar free dekat digi lah. Tapi broadband memang aku sentiasa guna. Yang tu ok.

So yesterday, masa aku pegi settle henpon aku. Aku pun terus singgah Digi Centre untuk settle isu aku. Aku buat keputusan untuk terminate aku punya Digi postpaid dan gantikan Maxis aku kepada Digi line dan kepada postpaid. 

Walaupun Maxis punya line tepon actually quite okey dekat tempat aku, tapi tadi aku test Pokemon dia ada GPS pula kat sini bila dah tukar Digi, kalau Maxis memang takleh nak main Pokemon ahhahaa... 

Kesimpulannya?
Yes. Digi dekat tempat aku memang laju best giler!

1 comment:

  1. Apa-apa plan pun,kalau Internet laju mmg heaven... haha

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih