image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

iPhone 7 Punya Cerita.


Kan aku dah cakap. Henpon aku tu rosak. 
Apa rosak dia?
Boleh buat panggilan tapi tak boleh dengar bunyi.
Boleh jawab panggilan tapi tak boleh dengar bunyi.
Siri pun dah tak nak dengar cakap aku.

Sekali aku tanya member aku dia kata kalau under waranty boleh aje tukar free. Masalahnya void la pula waranty aku. Pasal apa? Pasal hari tu masuk air. Dah lama, awal mula-mula dulu. Still void juga.

Jadi aku? Terpaksa lah nak beli henpon baru. Nak iPhone juga. Tapi iPhone apa?
Kebetulan pula iPhone 7 akan keluar kan? 
Tapi aku tak bercadang nak beli iPhone 7. Sebab?

Okey. iPhone 7 ni dia ubah banyak benda, dari satu kamera kepada 2 kamera, daripada earphone ada wayar kepada earphone takda wayar. Perubahan yang bagi aku benda baru ni, untuk henpon baru dia macam dalam proses percubaan.

Pengalaman ni aku pungut masa kes Samsung. Mula-mula Samsung S keluar S1, S2, S3 and so on. S1 tak power, S2 okey, S3 tak cun, S4 paling cun, S5 so so aje cun dia, S6 cun juga lepas tu S7 ada berita yang aku dengar kena letak pemadam api sebelah katil korang. 

So bagi aku, antara sebab aku tak nak tunggu iPhone 7 sebab mungkin aku pun tak mampu nak beli, kedua sebab aku memang desperate perlu henpon yang boleh buat dan terima panggilan, ketiga sebab  aku tak berani nak tanggung risiko untuk beli iPhone yang terbaru tu. Huhuhu.....

BTW jangan lupa join segmen aku. 



Share this:

CONVERSATION

1 comments:

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih