Skip to main content

WAJIB BACA!

Mek Zumbie 2k18 Giveaway

๐Ÿ™…END๐Ÿ™…
Hah kini aku kembali lagi dalam Mek Zumbie 2k18 Giveaway. Hahahha.... Kemungkinan besar, aku sorang je yang macam excited kalau buat GA ni. Hehe Tapi takpe. Aku tak nak ulas panjang-panjang, so korang baca aje apa yang patut. Hehehe
Syarat-syarat Mek Zumbie 2k18 Giveaway 1. Biasanya mesti follower la kan kalau nak menang? Hehehe tapi aku tak tekankan sangat, cuma aku harap yang join ni follower la. Hahhaa๐Ÿ˜
2. Entri mestilah mempunyai banner Giveaway yang di-link kan ke entri ini.๐Ÿ˜ฌ

3. Wajib buat entri tentang satu hadiah mana yang korang nak. Supaya kalau bertuah memang hadiah tu lah korang dapat.๐Ÿ˜…

4. Wajib bagi link entri anda yang berkaitan di ruang komen entri ini sahaja. Kalau korang post komen kat entri lain dikira batallah kan sebab aku pun tak tau mana korang post hehehe๐Ÿ˜œ
5. Sila sertakan sekali email yang boleh dihubungi supaya kalau anda menang, senang nak contact terus direct tanpa aku risau aku tak boleh nak contact korang. Kalau takde email, aku anggap la korang…

Chapter 2 : Selepas Pembedahan TAR (Tendon Achilles Rupture)

Korang boleh rujuk cerita awal dekat Chapter 1 entri aku. Entri awal cerita untuk sambungan entri kedua ini.

Jadi selepas pembedahan tu memang terus pakai simen kat kaki.


Yang ni bukan full simen. Dia simen separuh aje, means yang boleh buka lepas tu pakai dengan bandage. Tujuannya? Sebab kan kaki aku kena bedah dekat belakang pergelangan kaki tuuuuu....



So kalau korang nak tengok yang kene jahit tu. Korang terpaksa besarkan gambar ni.
Yang pasti aku sendiri tengok pun aku rasa terkejut sikit sebab besar juga potongan dia untuk surgery.
Yang ni kene buka simen masa hari ketiga selepas pembedahan untuk diorang periksa luka.
Syukur jugalah sebab luka ok. Tapi masa ni memang nak bergerak pun macam was-was sebab yang ni kat kaki, kalau gerak lebih sikit macam takut jahitan terkoyak ke apa. So tak berapa nak bergerak suka hati sangat.

Lagipun. Disebabkan efek bius tu, aku tak boleh duduk wheelchair lama sangat sebab aku tetiba akan rasa kepada berat terus kepala tetunduk semacam, lepas tu rasa mual, nak muntah tanpa sebab.

So mostly aku baring kat katil walaupun aku sebenarnya tak minat baring-baring.

Comments

Post a Comment

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih