Skip to main content

WAJIB BACA!

AUGUST GIVEAWAY OFFICIAL START!

*TAMAT*
Hello uolss
Untuk GA kali hadiah dia agak gempak sikit. So selain daripada yang aku post tu, ada additional hadiah yang ditawarkan kepada pemenang.

More info on the winners dan hadiah-hadiah tu korang boleh lah rajin-rajin scroll for updates on my blog ni yer. Hehehe

Anyway, untuk GA kali ni. Aku ada special task khas untuk korang. Task dia ni bagi aku still consider senang lah. And then kalau korang willing to do then you guys ada chance to win this thing.

So apalah syarat-syarat GA kali ni?

1. GA ini terbuka kepada semua follower blog aku ni.

2. Korang perlu follow dua instagram which is aku punya I AM TRACEY,  lepas tu another one ta.authentics

3. Kemudian, korang kena buat 1 entri yang sangat mudah yang mempunyai logo GA, dan hiperlink kan entri itu ke entri ini. 

4. Setelah selesai semua step 1 hingga 3, then korang kene komen kat entri ini dengan maklumat
(a) link entry yang mengandungi logo GA ini.
(b) link atau pun nama instagram korang. (Yang ni supaya aku bole check nanti…

Chapter 2 : Selepas Pembedahan TAR (Tendon Achilles Rupture)

Korang boleh rujuk cerita awal dekat Chapter 1 entri aku. Entri awal cerita untuk sambungan entri kedua ini.

Jadi selepas pembedahan tu memang terus pakai simen kat kaki.


Yang ni bukan full simen. Dia simen separuh aje, means yang boleh buka lepas tu pakai dengan bandage. Tujuannya? Sebab kan kaki aku kena bedah dekat belakang pergelangan kaki tuuuuu....



So kalau korang nak tengok yang kene jahit tu. Korang terpaksa besarkan gambar ni.
Yang pasti aku sendiri tengok pun aku rasa terkejut sikit sebab besar juga potongan dia untuk surgery.
Yang ni kene buka simen masa hari ketiga selepas pembedahan untuk diorang periksa luka.
Syukur jugalah sebab luka ok. Tapi masa ni memang nak bergerak pun macam was-was sebab yang ni kat kaki, kalau gerak lebih sikit macam takut jahitan terkoyak ke apa. So tak berapa nak bergerak suka hati sangat.

Lagipun. Disebabkan efek bius tu, aku tak boleh duduk wheelchair lama sangat sebab aku tetiba akan rasa kepada berat terus kepala tetunduk semacam, lepas tu rasa mual, nak muntah tanpa sebab.

So mostly aku baring kat katil walaupun aku sebenarnya tak minat baring-baring.

Comments

Post a Comment

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih