Skip to main content

WAJIB BACA!

PEMENANG 2K19 AUGUST GA!

Pemenang dipilih berdasarkan random generator k. Korang boleh tengok number korang ikut list yang sis dah buat dekatSINI. Hehehe
So para pemenang sila lah berusaha untuk bagi details secepat mungkin k. Sis bagi masa sampai hujung bulan September, kalau takda kita open vote bagi. Huhuhu Sedih.
So kalau nak tengok korang menang hadiah apa pun boleh la rujuk SINI. Kalau menang PRIZE 5, hah tengok list PRIZE 5 tu aper, so itu lah hadiah korang. Hehehe.
Para pemenang boleh lah hantar maklumat seperti  NAMA: NO TEL: ALAMAT: 
ke email sis di sumandakkonsun@gmail.com ok😁
So tanpa membuang masa lagi, berikut ialah senarai pemenang ahhaha
PRIZE 1  8. Blog Tarmizi

PRIZE 2 7. Cuya(claimed)

PRIZE 3 1. KasihkuAmani(claimed)
PRIZE 4 5. AbamKie(claimed)

PRIZE 5 10. Mialiana

PRIZE 6 18. Miss Syahbanu(claimed)

PRIZE 7

Realiti Hakikat Sebenar

Aku rasa macam dah lama benar aku tak post entri baru.
Sejujurnya aku pun tengah kekeringan idea nak post pasal entri apa. Bukan kering sangat pun.
Tapi bila idea ada masa tak ada. Bila masa ada, idea pula jadi tak ada.
Aku tengah update gambar sukan sekolah aku sebenarnya. So aku tersnap tadi gambar budak ni.


Bagi korang yang tak tahu. Aku mengajar kat sekolah ni. 
Somewhere yang tak juga pedalaman & tak juga bandar besar. Cun cun sederhana. 
Budak sekolah aku kebanyakkannya terdiri daripada divorce parents, ataupun yang parents tak divorce but tinggal dengan datuk nenek gitu.
Some quite ok tapi mostly aku rasa kesian.
Budak ni. Aku tersnap kepala dia. Dah aku jelaskan aku nak dia duduk sebab nak snap budak yang lari supaya senang nak check sape no1, no2, no 3.
Budak ni bagi aku dia actually lawa. Disebalik kecomotan dia, stokin bau dia, baju lusuh dia, aku rasa ada kecantikan yang tersembunyi. 
Aku tak paham perasaan guru lain, aku pun tak nak judge tentang pandangan guru lain.
Aku nak judge diri aku.
Apa yang aku telah buat untuk bantu budak ni?
Apa yang aku telah buat untuk bantu budak lain?


Comments

  1. seronok dapat mengajar...pernah ada cita-cita nak jadi cikgu tapi tak ada rezeki =(

    ReplyDelete

Post a Comment

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih