Search This Blog

Friday, November 27, 2015

11 Soalan Yang Aku Sudi Jawab.

So salah seorang rakan blogger telah mengeTAG aku dalam  entri jawab 11 soalan hahaha. Lebihannya korang boleh tengok kat SINI.

So apa soalan-soalan yang dikemukakan sahabat blogger kita si RRai @ Nur Raihanah?

  1. Your first impression when you visit my blog.
  2. Orang yang paling dikagumi dalam dunia blog ni and why?
  3. Your most favourite singer from Malaysia. 
  4. Your colour theme of your blog and why you choose the colour?
  5. Most beautiful memory you will never ever forget.
  6. Haiwan yang paling ditakuti and why?
  7. Do you believe in second chances?
  8. Have you become stranger with someone once you called friends?
  9. If you get a chance to be a hero/ heroin, what movie you want to be and why?
  10. Your favourite flower.
  11. Coffee or tea?
So untuk setiap soalan itu jawapannya berdasarkan nombor soalan okey? Hehehe

1. Header aku tengok macam muka kawan aku dekat tempat study. Tapi kali kedua pandang sebenarnya bukan. Hahaha From header nampak ada ciri-ciri tersendiri tuan punya blog ni. Hehehe
Semua gadget nampak kemas sangat, dengan colour yang sesuai which pink, green and orange.

2. Orang yang paling dikagumi dalam dunia blog ni tidak lain tidak bukan ialah blogger Ben Ashaari. Sengaja aku tak letak link. Tengok korang rajin cari ke tak. Hahaha But seriously, beliau jugalah kenapa aku boleh terjebak dalam dunia blogging ni. Inspirasi untuk memulakan blog & pada masa yang sama beliau juga tidak membuatkan aku rasa macam dia tak sombong ke atau berlagak. A very good person I guess.  :)

3. Favourite singer. Ini agak payah aku nak jawab. Sebab kalau bab artis-artis ader keluar exam konfirm aku dapat 9G. hahahaa Bukan aku tak tau penyanyi. Cuma memang dari aku kecik lagi aku tidak terbiasa atau terikut-ikut nak tau atau jadi fans mana-mana penyanyi atau artis dunia. Even kalau member aku bercerita pasal penyanyi pun aku blur, yang aku tau lagu, yang menyanyi aku tak ingat. hahahaa

4. Colour theme untuk blog aku ialah fun colour. Kalau ikut betul aku nak putih je kot. But since aku guna template yang aku sendiri paham sedikit-dikit je. So aku letakkan warna-warna yang aku rasa fun. Hahaha XD

5. Most beautiful memory yang aku takkan pernah lupa? Emm...Banyak sangat beautiful memory aku ni. Entri sampai hujung dunia belum tentu aku dapat cerita. XD Tapi ada satu memory aku yang unik dan aku rasa jarang-jarang berlaku kat orang lain & sampai sekarang memang aku ingat. Memory itu ialah memory aku digigit kuda. XD ahahahaa

6. Haiwan yang paling ditakuti. Ermm...Walaupun aku pernah digigit kuda tapi aku tak takut juga kuda tu. Sebenarnya aku lebih takut pada ulat sampah. Seriusly geli tauuu...!!

7. Aku percaya pada second chances. Tapi peluang kedua ialah peluang yang paling susah nak dapat. Serius kalau aku ada peluang kedua memang aku takkan sia-sia kan peluang tersebut. Sebab peluang kedua means you get to fixed the mistakes you've made. :)

8. Well...Benda ni sebenarnya pada aku merupakan benda yang sangat merugikan bila kawan baik menjadi stranger tiba-tiba. Aku sendiri rasa sedih. Ada beberapa kawan aku begitu...Dan aku sendiri pun tak tau macam mana nak recover semula sebab aku tak tau punca atau sebab kenapa benda tu terjadi, maybe sebab aku? Tapi apa salah aku?

9. Kalau aku ada peluang nak jadi hero atau heroin dalam movie. Ermm.... Sorry hahaha serius aku takde sapa nak jadi XD

10. Bunga feveret aku.

11. Coffee or Tea? Aku minum coffee paling banyak maybe 3-4 kali setahun. Serius 3-4 kali setahun XD ahahhaa. I really prefer tea. Tapi itu pun mesti tea susu :). Hahahaa

So aku macam segan nak tag korang-korang ni. But kalau sape-sape free boleh join tapi ini aku ada soalan aku sendiri. XD

1. Kalau korang boleh balik ke masa lampau, apa yang korang nak ambik?Kenapa?
2. Kalau korang betul-betul dah kering duit, siapa yang korang akan cari untuk minta duit?
3. Antara baju baru dengan kasut baru. Mana yang korang nak? Kenapa?
4. Ceritakan tentang kawan baik pertama korang.
5. Makanan yang korang trauma nak makan lagi.
6. Sesuatu tentang air dalam kehidupan korang.
7. Tempat makan feveret dari duhulu kala sampai sekarang.
8. Benda paling jahat yang korang pernah buat.
9. Benda paling mahal yang korang idamkan.
10. Tempat yang korang nak sangat pegi tapi tak terpegi-pegi lagi.
11. Kenapa orang mesti lawat blog korang XD....

Kalau korang ada buat entri ikut soalan aku, jangan lupa tinggalkan link. InsyaAllah aku boleh buat sedikit review untuk retag post entri korang. XD

Lepas Ni Semua Boleh Sesatkan Diri Dengan Mudah.

Aku tengah scroll cari isu panas blogger. Untuk aku terjah & baca. Dan aku singgah pula ke blog otai besar kita ni, blog Ben Ashaari.


Nampak tak? Nampak tak kajian nak mengharamkan apa?

Pada pendapat aku? Memang Waze ni patut diharamkan.
Kenapa?
Sebab setiap kali aku ke tempat baru, ke jalan yang baru aku mesti cari Waze.
Biarpun nak jalan kaki aku tak tau jalan mesti aku cari Waze.
Menyebabkan otak aku tak berkembang untuk berusaha sendiri.

Secara tidak langsung menyebabkan semua masyarakat Malaysia ni jadi pemalas sebab tak reti nak cari jalan sendiri kan?

Lepas tu memang mengancam negara sangat Waze dengan Google Maps ni.
Kenapa?
Sebab orang yang nak sesat tu akan jadi makin lama makin sikit.
Orang nak kemana dari tak tahu terus jadi tahu.
Hah haramkan la benda yang tak guna ni.

Duhai Sayang...

Aku tau some of you guys tau aku kerja as apa. Hakikatnya bukan aku tak bangga, cuma bila berkawan dengan orang lain aku akan elakkan daripada nak cakap apa kerja aku, bukan tak ikhlas tapi nak elakkan orang lain tu rasa segan nak berkawan dengan aku.

Bukan apa...Dah banyak kali aku jumpa orang yang keje pegawai biasa, bila dah senang berkawan terus tau aku keje aper boleh pula segan-segan nak berkawan dengan aku.. So aku sendiri rasa tak syiok...

Begitu juga kalau bab bercintan cintun ni. Aku ada member yang keje kilang susu aje. Masa mula-mula kenal mesti dia akan cakap aku ni keje kilang, awak tu keje cikgu. Aku rasa macam tak gune je ayat macam tu.

Ini lah persepsi manusia, bagi mereka hidup akan senang kalau bersama dengan orang yang kejenya kira senang. Tapi aku berpengang pada prinsip rezeki Allah. Aku yakin even kalau Allah dah cakap rezeki bukan pada diri sendiri, kawin dengan jutawan pun belum tentu senang. Betul tak?

So guys & girls out there. Cari lah apa yang menyenangkan diri kamu di akhirat nanti. :)

Monday, November 23, 2015

Review Blog Siri 16 - 20 : Peserta Oktober GA MekZumbie

16.
Actually kalau aku tengok rasanya PokCikBlogger ni seorang guru or cikgu. Hehehe Macam kitaorang ada minat yang sama cuma nama aku bukan Mokcik aje. ahaha XD Ada juga terselit setiap gambar yang penuh seni dan maksud tersirat dilampirkan bersama dalam entri beliau. Aku rasa kalau guru yang nak banyak informasi atau rasa-rasa nak kenal kerja guru tu boleh lah follow blog beliau sebab info dalam blog beliau pun aku tengok seronok juga penulisannya.

17. 
Blogger comel ni pula selalu update ikut aliran semasa. And then macam kira news dia pun bukan jenis yang keluar paper lah tapi menarik, bukan semua tapi I mean most of them. But yeah. Terjah blog awek comel ni and then you guys akan faham apa yang aku maksudkan. Hahahahaa...

18. 

Ini blog sesuai untuk mommies juga. All about how to kepada babies si mommies. By far pada pendapat aku blog macam ni boleh dipercayai sebab blog mama mama begini selalunya cerita based on their experience and diorang sendiri dah pernah cuba tips yang diorang bagi tu atau diorang dah lalui sendiri. Kepada bakal mommies atau mommies yang masih mencari jalan penyelesaian babies boleh lah follow atau terjah blog ini yerrrr :)

19.
Amazing aku rasa blog Syahira ni hehehe Sebab banyak betul part bling blingnye itu.  Kalau tengok header mesti orangnya ni peminat bling bling stuff kan. So kepada sesape yang nak tengok GA. Aku cadangkan boleh jugak melawat blog dia ni sebab majo update is all about GA ehehee

20. 
Blogger ni pula aku suka baca entri dia especially kalau ada gambar. Sebab apa? Sebab cukup untuk aku tengok. Aku ni ikut saiz badan aku. Aku suka benda yang saiz dia besar especially dalam blog, senang aku nak tengok, supaya aku tak perlu kecikkan mata nak tengok apa yang dia dah post ehehhee. Dalam blog dia ni ada sedikit pasal GA ada juga pasal tips, and some about life dia. So kalau korang tak keberatan sangat, boleh je terjah blog dia ni. Page loading pun okey walau gambar dia beso. 

So jangan tunggu cepat gi blog blog yang aku dah review semua ni. hehehe

Thursday, November 19, 2015

Hadiah Belum Claim

Hello gaissss :)
So officially sebenarnya macam dah beberapa minggu sejak aku umumkan pemenang Yang Sebenar : Senarai Pemenang OKTOBER GIVEAWAY b... aku tu untuk OKTOBER GIVEAWAY BY MEKZUMBIE.

Kalau ikut senarai pemenang takat ni yang bagi respon tentang hadiah ialah

Nur Raihanah
Hadiah Misteri telah sampai ke tuannya

Azieera TajulRahim
Topup RM5 telah sampai ditopupkan

CikLa Shahril
Cawan comel telah sampai ke tuan comel

Along Misuari
Status magnet fridge ialah selamat sampai ke tuan yang sepatutnya hehehe.

Riana Littlecuties
Topup Rm10 dah claim :)

Hayati Sakaria
Topup Rm5 aku dah hantar hehehe :)


Dan berikut yang belum lagi bagi status atau yang belum reply pm aku hahaha

Mimi Kyum
# Cawan comel dah post tapi status tak tau

gulew kapas
# Topup Rm10 belum tertopup sebab aku tak dapat nak hubung XD

Cik Belbel
# Topup Rm10 belum claim. Aku nampak macam ada je melepak dalam blog aku haritu ehehhee

Cik Tie
# Topup Rm5 belum claim T.T


Cikk Mimin
# Status magnet fridge tak tau sampai ke tak?


Untuk topup aku ada cuba hubungi PM dalam fb tapi takde reply sampai sekarang. Tapi Gulew Kapas sila pm aku sebab aku failed mengubungi anda XD ahahaha

Wednesday, November 18, 2015

Fesyen Terkini : Apa Lagi Kalau Bukan Dengan Zalora kan?

Korang tau kan Zalora sekarang macam dia banyak update fesyen dekat dalam laman dia tu. Aku tengok pun memang rambang jugalah mata aku tu. Sampai Zalora pun jadi penaja dalam satu rancangan fesyen dekat Astro Channel 702 tu. Aku lupa tapi Sazzy Falak jadi penggubal fesyen XD.

Kat sini aku letakkan sampel fesyen dalam Zalora yang aku rasa fulamak memang boleh beli tak kira sapa pun & kalau lengan tak panjang tapi nak tutup aurat boleh je korang cover dengan cardigan ke, jeans jacket ke, dia tetap lawa. 

Fesyen Terkini


Sebabkan Zalora tau kan, yang market dalam fesyen bukan sahaja dipakai oleh orang bukan muslim. So fesyen untuk mereka yang masih berminat nak look beautiful tapi menutup aurat juga diketengahkan. Malah aku tengok memang stylo jugak fesyen muslimah ni. 



Even if you guys rasa macam tak nak beli ke apa. But take a chance, cuba pegi survey tengok for fashion tips. Mana lah tau korang ada ternampak benda yang sesuai untuk ditambah dalam outfit korang tu kan? Hehehe Jangan lupa just pegi ke ZALORA, rakan fesyen terkini anda! :)

Monday, November 16, 2015

Review Blog Siri 11-15 : Peserta Oktober GA MekZumbie

11.

Blog ni pula banyak berkaitan dengan lirik lagu kot. Dan juga lagu-lagu. Tengok background pun nampak banyak kaset, so rasanya pemilik blog ni jenis yang minat muzik. ehhehe. Ada satu aje aku nak komen. Aku tak jumpa button komen dekat blog dia ni. So masa aku nak komen bagi cadangan pasal nak renovate blog tu hahaha XD Singah-singah la ke sini ye korang.

12. 
Blogger seterusnya mempunyai header yang comel secomel tuannya ahaha. So selain daripada banyak entri berkaitan dengan segmen & Giveaway. Aku perasaan tuan dia ni jenis yang jaga pemakanan juga tapi pada masa yang sama suka makan kot? Sebab aku baca ada entri buat cheese stick & juga ada entri pasal kesan makanan or something like that la. Maybe untuk tips nak slim macam tuannya korang boleh dapat dalam blog ni kan? Hehehee

13.

Blogger ni pula aku tengok macam balance la entri yang dia buat. Takde lebihkan GA, takde lebihkan pasal cerita perasaan sendiri, takde lebih pula tips bagai-bagai. Memang nampak macam personal blog sebab entri dia semua ikut apa yang dia nak post kot. ehehehe takkan pula nak ikut apa yang aku nak post kan? XD

14. 
To mommies baru, yang sedang preggy, yang nak preggy? Hahaha actually mommy ni punya blog agak menarik untuk korang ambik pengalaman dia or anything yang berkaitan dengan anak dia. Agak menarik hari juga actually blog dia ni..Menarik macam mana? Korang kene la baca sendiri hehehe...

15. 
Blogger ni pula i guess blog dia ni jenis yang multipurpose. Sebab dalam tu macam all in one korang boleh dapat. Sinopsis drama ader, lagu OST ader, lagu ader, biodata maybe biodata retis ader hahaha Testimoni, Review and many more. Cuba korang terjah..kut kut suka boleh follow terus :)


Sunday, November 15, 2015

Giveaway Hadiah APA?

Actually aku fikir nak buat satu Giveaway sempena tahun 2016 yang akan datang ini nanti. Dan sudah semestinya aku sudah ada 2 hadiah yang tersedia dengan harga yang aku fikirkan memang pedas sikit juga lerr...Hahaha...

Tapi aku rasa macam menarik jika aku tambah hadiah, tapi hadiah itu datang daripada kemahuan korang sendiri yang nak join GA aku tu kan?

So disini aku bagi peluang kepada korang untuk keluarkan pendapat korang tentang hadiah yang aku patut bagi dalam GA aku yang akan datang ini. Pendapat korang tu atleast biar lah logik kan? Takkan minta Iphone. Hahaha..


Cuba bagi pendapat korang. Apa hadiah yang patut aku tawarkan untuk next GA?

Snap Snap Dengan Canon DSLR

My very first DSLR sebenarnya memang CANON. Itupun dulu-dulu aku minat fotografi tapi tak kenal camera pun. Yang aku kenal kamera yang nak guna filem tu aje. Hahaha...
And then agak lama juga aku selalu snap gambar-gambar pakai henfon. Paling canggih henfon aku dulu ialah Nokia N85. Memang itu lah henfon paling lama, paling berguna & paling cantik kameranya waktu tu. Satu-satunya henfon yang aku guna memang betul-betul sampai RIP..Agak lama juga 5 tahun gitu aku guna...

So cerita pasal DSLR. This is DSLR aku yang latest. Gambar pun best & korang boleh tengok dekat 

Tapi aku pun sebenarnya musykil lah. Sama ada sebab DSLR ni ataupun sebab lens yang menyebabkan gambar nampak lawa. Sebab standard lens aku dah guna lama sangat & sebenarnya ini adalah first lens aku yang berbeza. Dan aku sangat-sangat lah suka pada lens ini ibarat cinta pertama gitu...Hahahaa


Kalau korang tengok, & pada pegangan aku DSLR model EOS750D ni macam ringan sikit. Maybe sebab lens kot. Kan?



Kalau yang pernah nampak entri aku sebelum ni tentang DSLR memang tali aku keep tapi DSLR aku upgrade. Yang lama aku jual selalunya untuk upgrade. So jangan hairan kalau tali sama tapi tengok model lelain. Hehehe....

Untuk starters pada pendapat saya tak rugi juga beli DSLR model ni sebab harga dia takde lah terlalu mahal sangat. Kira okey untuk fungsi yang dia tawarkan. Boleh je korang survey dekat google lagi untuk spesifikasi yang lebih banyak.



Review Blog Siri 6-10 : Peserta Oktober GA MekZumbie

Okey so bersambung lagi usaha nak review peserta GA aku yang bulan lepas.

6.

Riana Little Cuties. Sesuai dengan nama blognya. Actually kalau sape-sape ada anak kecik-kecik boleh tau tempah buat baju dengan dia ni. Especially kalau spesis macam aku yang lengan selalu tak cukup panjang neh. Manalah tau anak korang kaki panjang ke, leher jinjang ke, perut buncit ke...Ehh....Silap...Perut comel ke...Hahaha Okay aku gurau je. Aku pun buncit sebab suka minum air sejuk lepas makan... ehh..Ini buat review ke cerita pasal diri sendiri..Hahhaa

7.
Well kalau tengok header memang nampak lah kemummian pemilik blog ini. Bukan mummy yang macam dekat movie tu. Mummy emak la...Untuk blog ni dia macam banyak ketengahkan produk best especially for beauty untuk kaum mummy atau non mummy hehee. Untuk mereka yang baru nak ader baby & rasa-rasa nak tambah pengetahuan tentang penjagaan or produk baby boleh la lawat blog si mummy ini :) hehehe


8. 
Simple je header dia kan? Sesuai dengan tajuk si bujang. Hehhee. So pemilik blog yang bujang ini rasanya jenis yang suka benda yang ringkas & tak merimaskan. Tengok aje blog dia just put on apa yang penting aje. No benda-benda yang merepek tak tentu pasal. Hehehe...Jom terjah blog dia,  sebab kalau tengok banyak juga dia ikut GA ni..Memang rajin kot dia cari GA huhuhu...

9.

So pemilik blog ni aku teka lah kan...Mesti lawa sebab apa? Sebab blog dia ni lebih kepada macam menjual produk kecantikkan especially untuk kaum hawa khususnya. Sapa rasa dia nak bertambah lawa boleh lah ke blog dia, sapa rasa dia nak tolong kawan dia jadi lawa pun boleh pegi ke blog dia. Sapa rasa dia kurang lawa sila kembali kepada ALLAH sebab itu tandanya korang tak bersyukur XD Hahaha

10. 
Blogger seterusnya pula I guess she is a bookworm. Bukan cacing bukan ulat sebenar okey. Sebab aku tengok entri terbarunya dia suka sangat pada buku yang ada diskaun dekat blog dia. Nak tau laman web mana? So kene lah korang lawat blog student ni. Hehehe

Itu aje untuk hari ni. Tunggu pula untuk review yang seterusnya. :)

Saturday, November 7, 2015

Review Blog Siri 1-5 : Peserta Oktober GA MekZumbie

Review blog semua peserta yang join GA aku akan bermula pada hari ini mengikut kedudukan penyertaan mereka Huhaaaa!!!.hebohkan satu dunia supaya mereka tau ahaha XD

1.
Aku selalu rasa amazing dengan blog yang ada iklan tempahan daripada orang lain macam blog Sayidah Napisah ni. Hehehe Lepas tu berkenan dengan header dia pulak. Aku tengok tadi aku sendiri ikut tersenyum hahaha XD okay aku tenung kejap sebab nak banding dengan gambar dekat bawah yang tengah tunjuk makanan tu. Entri dia pula banyak macam kalau tengah baca majalah gitu. Which is something almost like majalah REMAJA. Feveret majalah aku dulu-dulu tapi dah lama aku tak baca. Hehehe So need any info pegi ke blog dia. 


2. 
Bagi pemilik blog yang ini pula kalau ikut apa yang aku tengok dia rajin join giveaway bagai  hehehe.. So rasanya sapa yang jenis suka nak menang hadiah atau apa-apa pun boleh stalk si pemilik blog ini huhuhu....

3. 
Comel kan header dia. Aku paling suka dekat bahagian resepi makanan dia hehehe. You guys nak tips boleh pegi rujuk dekat blog dia. Simple food, easy to do & tak pandai masak pun automatik pandai ahhaha XD

4.
Kalau ikut nama header orangnya mesti menaip guna tangan kiri aje kan? Hahaha Okey so pemilik blog ini ialah seorang jejaka muda rasanya. Mula-mula aku ingat maybe around 25 ke atas. But then macam ternampak gambar dalam blog macam below 20. So keseluruhan blog nampak macam matang aje..kemas..Sebab tu lah orang kata dont jugde a person from his blog. Ehhh...

5. 
Blogger ni pula lebih banyak menjurus kepada beauty & the beast..Ehh..Bukan ....kepada produk beauty atau orang kata kecantikan and banyak juga bab jaga haiwan or binatang-binatang. Actually agak menarik sebab tak banyak blog yang boleh cerita pasal taking of animal dalam personal blog dia kan. Hehehe

So 5 untuk hari ini, nanti review untuk yang seterusnya lagi. Hehehe

Daripada Lens 52mm Canon

Hai gaisss :) Sayangnya blog ni takde mengenakan fungsi emoticon. Macam payah sikit aku nak express feeling feeling aku pada setiap baris ayat tu hehehe :P

So sebelum aku ke isi sebenar entri kali ini. Aku nak bat pengumuman kepada

Pemenang OKTOBER GIVEAWAY MekZumbie

Bagi pemenang yang dah bagi respons terhadap inbox aku yang penuh kasih sayang itu aku nak ucapkan terima kasih & minta maaf sebab barang tak pos lagi. Itupun aku tengah tunggu pemenang untuk bagi details nak pos hadiah hehehe.. Aku janji pengeposan akan dilakukan pada hari Isnin nanti.

Bagi yang dah terima topup tu baru seorang aje. Yang lain aku tak tau sebenarnya kat mana. Which means ada 5 orang lagi tak claim topup ittewww....

So isi sebenar entri ialah aku nak share gambar yang aku snap dekat Gaya Street di Kota Kinabalu dengan menggunakan Potrait Lens 52mm Canon.








Aku ni bukan photographer pro sangat pon. Selalu bermain dengan standard lens satu je. Baru je tambah potrait lens in the DSLR family. Bagi yang minat fotography aku cadangkan korang beli potrait lens. Serius sangat menarik hasilnya nanti. Pada pandangan aku la...hehehe

Wednesday, November 4, 2015

"Izzat Azhar buat Review Blog"

[KLIK BANNER UNTUK JOIN]

Contest Review Blog. 
Aku ingat aku yang kene review blog dia punya contest ehehe. 

Macam seronok je kan bila orang cerita pasal blog kita. 
Boleh dipuji free kononnya. Itu pun kalau orang nak puji la. hehehe

So aku nak ambil peluang ni dengan harapan setinggi-tingginya lah agar tuan punya contest tu pilih aku yang lawa lagi comel lagi kiut punya blog ni. XD

Mari join sama. Sebab contest tutup pada 7 November ni. 



Tuesday, November 3, 2015

"Segmen Carik Bloglist Blog Encik Kidal"


[KLIK BANNER BULAT UNTUK JOIN!]

Untuk support segmen blogger lain. Supaya ada blogger pun datang bertanding gitu ahahaha
Marilah kita sama-sama join Segmen blog si kidal..eh..Encik Kidal. Hehehe

Penuh Negative Thoughts. Demmit.

Hari ni.. Eh bukan..Petang ni...Bukan juga.. Actually pagi yang tak seberapa pagi aku dah down.
Tapi dekat pejabat aku cool je.
Macam biasa aku ni jenis senyum je macam dunia ni takde masalah untuk aku.
But then 😅 banyak betul benda yang berlaku aku rasa macam masalah besar.

Korang-korang ader tips tak nak share kat aku.
On how to remove negative thoughts ni. ehehehe

Monday, November 2, 2015

Sorry Sebab Aku Menipu

[Kene juga tulis..Memang manual punya jenis aku ni]


Sorry sebab aku tipu. 
Tipu apa? 
Bukan tipu GA la...
GA dengan hadiah tetap ada. 
Aku nak minta maaf je sebab aku tak dapat contact korang semalam.
Kan aku dah suruh cas henpon penuh-penuh tunggu aku contact?
Hahaha XD
Tunggu tau...
Minggu ni aku settle heheheh

Sunday, November 1, 2015

Welcome November Rain


[CUBA TEKA HIDUNG SAPA?]

Sengaja aku letak tajuk entri mengalu-alukan kedatangan hujan November.

Sebab kat tempat aku tengah hujan. Hehehee

Sedar tak sedar cuma tinggal dua bulan aje lagi maka tahun 2016 akan menjelma.

Ini bermaksud nanti aku akan meningkat lagi setahun usia dan nenek aku pula dah tanya semalam aku ni takde 'kawan' ke? Nenek dah makin tua katanya.

Kalau aku tafsir ayat nenek yang duduk kerusi roda tu ertinya, aku ni bila nak kawin bagi dia cicitttttt......

Hahaha

Cuba korang tolong aku survey abang sado mana yang bujang & ada kes sama macam aku ni.

Manatau kot-kot ada juga nenek abg sado lain yang usul benda yang sama. Hah terus jadi tak payah tunggu lama-lama. Ahahaa XD

Syarat abg sado mudah aje
(i) tau baca & rajin baca Quran
(ii) boleh solat 5 waktu (tak gila)
(iii) bekerja
(i) single

Maybe yang ni boleh jadi bucket list untuk 2016 kan? Boleh ke? Hahahhaaa