Skip to main content

WAJIB BACA!

PEMENANG 2K19 AUGUST GA!

Pemenang dipilih berdasarkan random generator k. Korang boleh tengok number korang ikut list yang sis dah buat dekatSINI. Hehehe
So para pemenang sila lah berusaha untuk bagi details secepat mungkin k. Sis bagi masa sampai hujung bulan September, kalau takda kita open vote bagi. Huhuhu Sedih.
So kalau nak tengok korang menang hadiah apa pun boleh la rujuk SINI. Kalau menang PRIZE 5, hah tengok list PRIZE 5 tu aper, so itu lah hadiah korang. Hehehe.
Para pemenang boleh lah hantar maklumat seperti  NAMA: NO TEL: ALAMAT: 
ke email sis di sumandakkonsun@gmail.com ok😁
So tanpa membuang masa lagi, berikut ialah senarai pemenang ahhaha
PRIZE 1  8. Blog Tarmizi

PRIZE 2 7. Cuya(claimed)

PRIZE 3 1. KasihkuAmani(claimed)
PRIZE 4 5. AbamKie(claimed)

PRIZE 5 10. Mialiana

PRIZE 6 18. Miss Syahbanu(claimed)

PRIZE 7

Snap Snap Dengan Canon DSLR

My very first DSLR sebenarnya memang CANON. Itupun dulu-dulu aku minat fotografi tapi tak kenal camera pun. Yang aku kenal kamera yang nak guna filem tu aje. Hahaha...
And then agak lama juga aku selalu snap gambar-gambar pakai henfon. Paling canggih henfon aku dulu ialah Nokia N85. Memang itu lah henfon paling lama, paling berguna & paling cantik kameranya waktu tu. Satu-satunya henfon yang aku guna memang betul-betul sampai RIP..Agak lama juga 5 tahun gitu aku guna...

So cerita pasal DSLR. This is DSLR aku yang latest. Gambar pun best & korang boleh tengok dekat 

Tapi aku pun sebenarnya musykil lah. Sama ada sebab DSLR ni ataupun sebab lens yang menyebabkan gambar nampak lawa. Sebab standard lens aku dah guna lama sangat & sebenarnya ini adalah first lens aku yang berbeza. Dan aku sangat-sangat lah suka pada lens ini ibarat cinta pertama gitu...Hahahaa


Kalau korang tengok, & pada pegangan aku DSLR model EOS750D ni macam ringan sikit. Maybe sebab lens kot. Kan?



Kalau yang pernah nampak entri aku sebelum ni tentang DSLR memang tali aku keep tapi DSLR aku upgrade. Yang lama aku jual selalunya untuk upgrade. So jangan hairan kalau tali sama tapi tengok model lelain. Hehehe....

Untuk starters pada pendapat saya tak rugi juga beli DSLR model ni sebab harga dia takde lah terlalu mahal sangat. Kira okey untuk fungsi yang dia tawarkan. Boleh je korang survey dekat google lagi untuk spesifikasi yang lebih banyak.



Comments