image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

11 Soalan Yang Aku Sudi Jawab.

So salah seorang rakan blogger telah mengeTAG aku dalam  entri jawab 11 soalan hahaha. Lebihannya korang boleh tengok kat SINI.

So apa soalan-soalan yang dikemukakan sahabat blogger kita si RRai @ Nur Raihanah?

  1. Your first impression when you visit my blog.
  2. Orang yang paling dikagumi dalam dunia blog ni and why?
  3. Your most favourite singer from Malaysia. 
  4. Your colour theme of your blog and why you choose the colour?
  5. Most beautiful memory you will never ever forget.
  6. Haiwan yang paling ditakuti and why?
  7. Do you believe in second chances?
  8. Have you become stranger with someone once you called friends?
  9. If you get a chance to be a hero/ heroin, what movie you want to be and why?
  10. Your favourite flower.
  11. Coffee or tea?
So untuk setiap soalan itu jawapannya berdasarkan nombor soalan okey? Hehehe

1. Header aku tengok macam muka kawan aku dekat tempat study. Tapi kali kedua pandang sebenarnya bukan. Hahaha From header nampak ada ciri-ciri tersendiri tuan punya blog ni. Hehehe
Semua gadget nampak kemas sangat, dengan colour yang sesuai which pink, green and orange.

2. Orang yang paling dikagumi dalam dunia blog ni tidak lain tidak bukan ialah blogger Ben Ashaari. Sengaja aku tak letak link. Tengok korang rajin cari ke tak. Hahaha But seriously, beliau jugalah kenapa aku boleh terjebak dalam dunia blogging ni. Inspirasi untuk memulakan blog & pada masa yang sama beliau juga tidak membuatkan aku rasa macam dia tak sombong ke atau berlagak. A very good person I guess.  :)

3. Favourite singer. Ini agak payah aku nak jawab. Sebab kalau bab artis-artis ader keluar exam konfirm aku dapat 9G. hahahaa Bukan aku tak tau penyanyi. Cuma memang dari aku kecik lagi aku tidak terbiasa atau terikut-ikut nak tau atau jadi fans mana-mana penyanyi atau artis dunia. Even kalau member aku bercerita pasal penyanyi pun aku blur, yang aku tau lagu, yang menyanyi aku tak ingat. hahahaa

4. Colour theme untuk blog aku ialah fun colour. Kalau ikut betul aku nak putih je kot. But since aku guna template yang aku sendiri paham sedikit-dikit je. So aku letakkan warna-warna yang aku rasa fun. Hahaha XD

5. Most beautiful memory yang aku takkan pernah lupa? Emm...Banyak sangat beautiful memory aku ni. Entri sampai hujung dunia belum tentu aku dapat cerita. XD Tapi ada satu memory aku yang unik dan aku rasa jarang-jarang berlaku kat orang lain & sampai sekarang memang aku ingat. Memory itu ialah memory aku digigit kuda. XD ahahahaa

6. Haiwan yang paling ditakuti. Ermm...Walaupun aku pernah digigit kuda tapi aku tak takut juga kuda tu. Sebenarnya aku lebih takut pada ulat sampah. Seriusly geli tauuu...!!

7. Aku percaya pada second chances. Tapi peluang kedua ialah peluang yang paling susah nak dapat. Serius kalau aku ada peluang kedua memang aku takkan sia-sia kan peluang tersebut. Sebab peluang kedua means you get to fixed the mistakes you've made. :)

8. Well...Benda ni sebenarnya pada aku merupakan benda yang sangat merugikan bila kawan baik menjadi stranger tiba-tiba. Aku sendiri rasa sedih. Ada beberapa kawan aku begitu...Dan aku sendiri pun tak tau macam mana nak recover semula sebab aku tak tau punca atau sebab kenapa benda tu terjadi, maybe sebab aku? Tapi apa salah aku?

9. Kalau aku ada peluang nak jadi hero atau heroin dalam movie. Ermm.... Sorry hahaha serius aku takde sapa nak jadi XD

10. Bunga feveret aku.

11. Coffee or Tea? Aku minum coffee paling banyak maybe 3-4 kali setahun. Serius 3-4 kali setahun XD ahahhaa. I really prefer tea. Tapi itu pun mesti tea susu :). Hahahaa

So aku macam segan nak tag korang-korang ni. But kalau sape-sape free boleh join tapi ini aku ada soalan aku sendiri. XD

1. Kalau korang boleh balik ke masa lampau, apa yang korang nak ambik?Kenapa?
2. Kalau korang betul-betul dah kering duit, siapa yang korang akan cari untuk minta duit?
3. Antara baju baru dengan kasut baru. Mana yang korang nak? Kenapa?
4. Ceritakan tentang kawan baik pertama korang.
5. Makanan yang korang trauma nak makan lagi.
6. Sesuatu tentang air dalam kehidupan korang.
7. Tempat makan feveret dari duhulu kala sampai sekarang.
8. Benda paling jahat yang korang pernah buat.
9. Benda paling mahal yang korang idamkan.
10. Tempat yang korang nak sangat pegi tapi tak terpegi-pegi lagi.
11. Kenapa orang mesti lawat blog korang XD....

Kalau korang ada buat entri ikut soalan aku, jangan lupa tinggalkan link. InsyaAllah aku boleh buat sedikit review untuk retag post entri korang. XD

Share this:

CONVERSATION

5 comments:

  1. Wahh favourite bunga kita sama laa! Hiiihi. Terharu sgt sudi jawab soalan kite tu. Tq so much! Kalau kite nak buat jugak soalan ni boleh tak? Kekekekee *terlebih rajin*

    ReplyDelete
  2. puas aku cari dimanakah permulaan soalan ini, tapi nampaknya seperti tak berpenghujung...akhirnya bingung...hahahahha

    kalau kita rajin nak tlong jawabkan boleh?
    ^_^

    ReplyDelete
  3. me again mek...jangan marah asyik org sama je komen...T_T

    nah kitew rajin nak jawab tadi... harap mek sudi2 baca...
    http://yuhaadie.blogspot.my/2015/11/11-question-from-mekzumbie.html

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih