image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

De Vietnam - Multiplug

Entri ringkas pasal plug. 
Kalau korang travel diluar Malaysia. 
Walaupun perjalanan maybe sebelah rumah tapi confirm bukan dalam negara Malaysia. 
It is important untuk uollss ada plug yang boleh sumbat apa jenis suis pun.
Macam aku kat Vietnam. 
Memang dah charger jenis 3 pin, macam mana serong pun tetap tak boleh nak fit dalam suis dua pin ni kan?


Aku ada bawa plug. 
But korang tengok sendiri lah plug aku tu sama juga pin 3. 
Nasib ada plug pinjam dari hotel. 
Yang kecik tu. Actually jenis dua pin. 
Lupa nak pusingkan. 
Nak pinjam gambar balik pun benda tu kat Vietnam. Hehehe
Paling penting is important ialah, korang tak kira pegi Vietnam kah, pegi sebelah rumah kah, bawa itu multipurpose plug. 
Selalunya dua pin. 
Dua pin selamat, masuk mana-mana suis pun.
Tiga pin ni naya sikit, lubang ketiga tu tak tau mana.


Share this:

CONVERSATION

7 comments:

  1. banyak negara luar pakai 2 pin ni..negara kita je ke yang pakau 3 pin ni?

    ReplyDelete
  2. ouhh sama macam japan juga yer pakai 2 pin ! mmg kena bawa universal plug la gitu yang ada semua pin boleh adjust .

    ReplyDelete
  3. ouhh sama macam japan juga yer pakai 2 pin ! mmg kena bawa universal plug la gitu yang ada semua pin boleh adjust .

    ReplyDelete
  4. Owh... Susahjuga macam tu eh.. Kena standby yg universal la camtu..

    ReplyDelete
  5. baru kutahuuuu,

    kite lain drpd lain, hehee~ office nona gune plug dua pin..untuk PC jerr`~


    psssttt, dah join mcm nona joinn? mana tahu dapat lenovoooo hp


    http://nonasani.blogspot.my/2015/10/fuyooo-ggiveaway-by-mama-darwiish.html

    ReplyDelete
  6. kena bersiap sedia sebelum travel ya

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih