image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

PEMBERONTAKAN??

At some point aku dah dapat rasa apa kehendak hati aku yang sebenarnya dalam dunia ini. Aku tau ada part of me yang memberontak untuk mengambil laluan yang aku mahu itu. But separuh daripada kata hati pula lebih rela follow the flow yang ada sekarang.

Sebenarnya aku tersepit antara sebuah perkhidmatan dan sebuah perjuangan. Dua-dua membawa kebaikan namun aku tahu hanya satu yang akan mendekatkan aku denganNya.

Tidak banyak yang akan memahami apa yang aku ingin perjuangkan dalam hidup aku dan apa yang aku ingin capai. Dan semua rahsia hakikat sebenar apa yang aku ingin dalam hidup ini tersemat kemas di dalam sanubari sepi ini.

Sepi bukan bermaksud aku tak mempunyai kawan. Sepi juga bermaksud bukan aku tidak mendengar secebis bunyi didalam hidup aku. Tapi sepinya aku bila apa yang sepatutnya aku dengari, apa yang patut aku tuturi, apa yang patut aku pelajari tidak dapat aku miliki dihujung jari ini.

Sebenarnya apa yang aku mampu rasa cumalah rasa hilang.

HILANG. Itu lah perkataan yang mampu membawa erti sebenarnya hidup aku sekarang ini.



Share this:

CONVERSATION

3 comments:

  1. istikharah untuk pilih mana yang terbaik.. yang lain, serahkan pada-Nya lepas usaha dan berdoa.. ^_^

    ReplyDelete
  2. kadang kala hal sebegini perlu diserahkan kepada keajaiban masa..
    pernah dengar kan "masa bisa merubah segalanya"....
    masa juga akan menunjukkan kita banyak perkara yang kita tak sedar sebelum ni..
    mungkin selama ni kita fikir selrong sahaja.....

    take time..
    time for yourself.... :)


    Salam.. haii.. jemput join giveaway saya ye.. ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIC dengan hadiah wang tunai keseluruhan bernilai RM350 untuk direbut..!! Jom ajak ramai-ramai join.. jomm.. jommm..!! tQ so much... :)

    ReplyDelete
  3. Allah lebih tahu apa yg terbaik utk kita :)

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih