image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Siapalah Aku


Aku selalu buang masa scroll facebook tengok video entah pape. Paling aku suka tengok video dalam Buzzfeed Video. Ada info menarik kadang kadang ada yang lucu. Kalau waktu aku sarapan aku tengok jap video-video lawak aku gelak-gelak macam sakai kejap. Supaya bila aku masuk kelas aku rasa happy aje teringat video tu, so bila budak aku buat hal pun aku ikut sama diorang gelak kat budak tu.

Aku masih ingat lagi ada seorang budak tu tak siap kerja. Aku bukan marah. Aku cakap bagi sepatah dua kata siap aku gelak lagi. Lepas tu memang terus siap kerja dia. Bukan aku nak cakap aku baik ke aper ke, tapi aku malas lah nak jentik-jentik, nak rotan-rotan nak marah teriak-teriak bagai. Sebab aku rasa penat. Bukan aku tak pernah buat dulu, pernah lepas tu memang aku rasa penat. Keluar kelas aje cari makanan, amacam badan tak senang nak naik?

Tapi hari ni aku tengok video lawak kejap jumpa video isteri orang mengamuk sampai terbalikkan segala benda piring yang ada dekat meja makan awam. Yang bukan isteri pun ikut sama menyampah. Kalau ikut hati memang aku komen. Tapi since I know Islam in deeper way, aku mula fikir tentang apa yang aku nak buat before aku betul-betul pegi buat. Aku mula fikir tentang Allah & aku mula fikir tentang what if I was her atau sesapa yang ada dalam mana-mana video yang aku nak komen kaw kaw tu.

Takde untung pun aku gi komen. Takde sebab on why should i viralkan lagi video yang mengaibkan itu, and takde sebab untuk aku taip benda-benda nasihat ke ape ke atau nak sokong mana-mana pihak coz aku sendiri pun tak tau sape betul sape salah & situasi sebenarnya diorang. Betul tak?

So why should we bother? Since the only thing we know is only about what the video's and the comments from them? Betul tak?


Share this:

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih