image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Drama Jom Kahwin! 101% Yes!


So ramai betul yang dah kawen kan tahun ni. Pastu aku rasa macam aku tak laku laku sampai sekarang. Padahal umo baru je 24 tahun. Hahaha....

So hari ni pun aku nampak salah seorang member yang aku kira close waktu zaman sekolah aku try on baju kahwin yang sesangat sesuai & lawa dekat dia...OMGEeeeee

So bila nampak macam tu aku lak tetibe rasa jeles. Nak juga ikut kahwin. Pffftttt...tabiat apakah itu? Hahhahaa Tetibe cemburu macam tak masuk akal.

Sekali aku flashback terus hilang mood nak kahwin. WHY? Ada banyak part dalam hidup aku ni pasal kahwin. Aiseh...Macam dah kahwin banyak kali. Hahaha Actually ader dua part dalam hidup aku pasal kahwin. Dimana aku actually rasanya bukan reject kot...tapi aku minta hold untuk kahwin. LoL....

You see aku pernah dilamar untuk berkahwin. Yang sorang berkali-kali nak lamar. Aku pun dok cakap tunggu-tunggu dan tunggu. Lepas tu ada lagi seorang datang pun ungkit soalan sama. Aku pun dok bagi jawapan sama. Tapi bila nampak orang nak kahwin pandai pula rasa nak kahwin...Hahahaha

So apa pengajaran entri kali ni? Cinta tu kalau kita mengharapkan sesuatu daripada pasangan kita itu bukan cinta namanya. Ibarat kita dengan kayu yang dibakar. Adakah kita nak bagitau dekat kayu api itu kalau kita nak dapat haba panas yang cukup baru kita nak tambah kayu untuk api jadi lebih bercahaya?

Maybe kita nampak orang lain nampak bahagia bila nak kahwin. Tapi hakikatnya mungkin pada kita belum sampai waktunya dan tidak perlu kita terhengeh-hengeh mencari kerana yakinlah bahawa Allah sememangnya menciptakan setiap makhluknya berpasangan atau berpasang-pasangan. Hehehee

Share this:

CONVERSATION

1 comments:

  1. jemput join
    http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/07/segmen-blogwalking-lepas-raya.html

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih