image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Terus Terang


Aku ni ader satu habit atau tabiat yang tak bagus. Aku cepat berterus terang. Terlalu terus sangat dalam bab berterus terang. Kalau aku tak suka orang tu aku bagitau apa yang aku tak suka. Kalau aku minat lelaki tu aku bagitau kat lelaki tu yang aku minat kat dia.

Usually kalau orang tu memang jenis backstab memang aku takkan layan & memang cuba hindarkan diri sebab aku memang tak suka. Kalau bab gosip pun selalunya, kebanyakkan nya aku pun cuba lari. Cuma kadang-kala aku pi menyibuk kejap sebab aku rasa macam menarik. Itupun rasanya sebab nak tau apahal yang berlaku aje.

Bila aku jumpa orang yang aku rasa aku suke sangat aku akan bagitau kat orang tu. Bukan nak bagitau untuk kapel ke aper ke, just nak bagitau yang aku suke kat dier & tnyelah either dia ni single ke in a relationship ke. Kenapa? Sebab kalau single boleh aku kenal dia lebih sikit, sms dia lebih sikit, wassap dia hari hari kononnya ahahah & kalau dah berpunya memang aku tak berapa nak kacau lah. Cari pun kalau ada hal penting. Kalau dia kata dia tak minat takat ni aku ok aje, sebab bukan aku suka means aku nak dia jadi milik aku terus. Kan?

For some people diorang akan tanya. Aku tak rasa malu ke? Tapi pada pandangan aku ramai orang rasa malu pada situasi yang diorang tak patut rasa malu. Maksudnya? Aku rasa.... malu ni pun perlu kene pada tempatnya. Kalau dah tahu dua-dua takde ikatan sah then masa tu lah yang korang patut malu kalau berdua-duaan di tempat yang tak patut. Ye dak?


Share this:

CONVERSATION

4 comments:

  1. Betol.. Benda yang betul, kenalah terus terang..

    ReplyDelete
  2. terus terang pada tempat yg betul apa salahnya..

    ReplyDelete
  3. bagus ada sifat macam ni actually..not only jujur tapi berani..
    kipidap! hehe

    ReplyDelete
  4. Out spoken... Ada pro dan kontranya...

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih