Search This Blog

Monday, May 25, 2015

Sibuk


Minggu ni minggu paling last budak bersekolah. 
Minggu depan dah mula nak cuti. 
Pastu konvo aku pun kene time cuti.
Tapi aku tak pegi. Ramai juga yang tanya kenapa aku tak pegi.
Konvo tu untuk first ijazah aku.
Bagi aku, 
pada rasa aku keutamaan dan kepentingan untuk pergi belum capai ke tahap yang aku kene pegi.
So aku memang tak pegi. 
Entah lah. Bukan tak menghargai sekeping ijazah itu.
Tapi hati aku ni kuat mengatakan tak payah lah nak pegi.
Agak banyak belanja yang aku kene keluar kan untuk pergi.
Tapi bukan sebab belanja duit aku tak pegi.
Tapi aku rasa memang aku tak mau pegi.
So minggu ni minggu aku sibuk.
Sibuk dengan buku program anugerah murid, sibuk dengan program gabungan British Counsel, sibuk dengan perkhemahan...Fuh...
Kalau ada yang masih cakap keje cikgu ni senang.....
Keje cikgu ni tak senang sebenarnya, tapi orang yang bekerja sebagai cikgu tu....Dah pro sampai orang nampak dia macam senang. Tapi kerahan tenaga tu memang cuma Allah aje yang tau.

2 comments:

  1. Tahniah Mek!!! apa2 pun jasa guru tetap dikenang dan dihargai sampai bila2...semoga jadi guru yang terbaik!

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih