image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Tips Kepada Murid Lepasan SPM

So tahun lepas aku yakin ramai sangat mereka-mereka iaitu murid yang baru habis SPM kan? So kiranya tahun ni kebanyakkannya dah boleh lah mula untuk merancang perjalanan korang untuk ke next step life korang. So secara ringkasnya entri ni sesuai kepada mereka yang dah habis SPM atau yang ada sedara atau yang ada anak yang saling berkaitan dengan SPM


Lepas dah habis SPM korang dah boleh buat pilihan sebenarnya. Dan pada pendapat aku korang ada tiga pilihan.


So antara tiga pilihan tersebut yang mana korang pilih? Mula-mula aku bagi korang list pilihan yang korang kena fikirkan berkaitan dengan pilihan korang itu.


Bila dah tetapkan keputusan dalam pilihan tu, maka korang boleh mula menentukan sebenarnya apa yang korang nak berdasarkan keputusan korang tu.


Ini cuma petunjuk ringkas bagi adik-adik yang baru habis SPM. Nasihat aku bab-bab nak sambung study ni ada satu je.




Share this:

CONVERSATION

7 comments:

  1. pilihan ada dekat tangan masing masing. pilih aje :)

    ReplyDelete
  2. nice tips .shahril pon lepasan SPM 2014 jgk.. btw lama tak singgah sini . template baru yee ? nice for SEO .

    ReplyDelete
  3. Lepas SPM saya kerja part time tunggu result SPM. Dapat masuk matriks, berenti kerja dan sambung belajar :D

    ReplyDelete
  4. Banyak keputusan yang perlu dibuat.. yang penting.. terbaik.. hehe

    ReplyDelete
  5. better cari pengalaman dr dok erperuk kat rumah...saya dulu pas spm kje kejap pastu amek f6 then keje 8 bulan before masuk U...nak lagi best amek lesen kete awal2..senang nak berjalan..hehe

    ReplyDelete
  6. singgah sini .. jom join GA niii .. hadiah berharga RM500 !

    http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/02/giveaway-by-ekinrazalli-worth-rm500-to.html

    ReplyDelete
  7. dulu decide sambung belajar, masuk pra-u. sekrg masih belajar, sambung degree. next? sambung ke x? sambung ke x? hehehe..

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih