image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

I-Phone 6 Plus Maybe?

Okai. Aku ni pengguna Samsung sebenornye.


Kesemua henpon yang korang nampak kat gambar itu. Sebenarnya bukan semua milik aku. Hahaha....Tapi yang pasti aku dah pernah guna Samsung S2, Samsung S4 & now Samsung S5. Yang paling aku rasa seronok nak guna? Samsung S4. Itupun tukar kepada Samsung S5 sebab Samsung S4 tertinggal atas bumbung kereta & aku pecut suka hati sebab lambat ke sekolah. Hebat tak?

So Samsung S5 ni aku tak berapa nak suka. Sebab apa? Sebab kamera dia aje. Samsung S5 lebih upgrade daripada S4 tapi dari segi kamera aku rasa Samsung S4 lebih hebat. Memang S5 ni skrin besar best time main game. Tapi disebabkan aku ni kaki ambik gambar, bukan selfie aje okay, so bagi aku kamera henpon kena kaw-kaw sebab aku ni walau ada DSLR tapi kalau ada function atau event je baru aku bawa.

So kalau normal life yang xdd function or event maka hendon amat penting untuk snap laju-laju. Sebelum Samsung, aku ni pengguna Nokia. Nokia tu beb. Aku banyak suka sebab henfon Nokia aku yang N85 tu aku pakai dalam nak 4 tahun. Kamera tiptop. Itu aje. Tapi sayangnya dia tak berapa nak touch screen sangat. Ada keypad main tolak-tolak giteww.

So Nokia, Samsung maybe lepas ni I-phone? Aku tartarik pada kamera dia sebenarnya. Malah ramai kawan-kawan aku suggest aku tukar kepada Iphone. Tapi aku macam 50/50 je. Note 4 or Iphone 6 Plus?

Sape boleh kongsi pasal kedua-dua produk ni. Mana satu lebih worth it. Sebenarnya aku nak tukar kepada Iphone pun supaya senang nak transfer gambar ke Mac aku. Tapi still...Korang rasa mana yang best?


Share this:

CONVERSATION

1 comments:

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih