Search This Blog

Tuesday, February 3, 2015

Bagaimana Nak Check Dara & Teruna

Persoalan ini aku yakin memang ramai yang nak tanya & nak tahu kan? Bagaimana kita nak kenal yang seorang wanita itu masih dara, & bagaimana kita nak kenal jika seorang lelaki itu masih teruna. Jawapannya ada di sini sebenarnya.

Aku yakin ramai yang yang menjaga dara & teruna masing-masing. Bagi yang belum berkahwin. Dan aku yakin bagi yang belum berkahwin yang orang sibuk nak tahu dara ke teruna ke aku yakin diorang pun bukan suka-suka nak bagi dara & teruna diorang sebenarnya.


Aku selalu berpegang pada ayat Islam yang aku nak kongsi ni. 


So still nak tahu bagaimana nak check orang tu dara atau teruna? Aku faham konsep jaga maruah. But korang kena faham. Sesetengah mereka yang tidak dara itu maybe sebab kisah yang orang kata kurang enak untuk dibicarakan. So why bother? Andai agama mereka lengkap mengapa harus ada sebab lain untuk membuka aib manusia lain?

Bagi aku lah kan. Isu ni bukan pasal nak tau orang tu dara ke teruna ke. Perkara ni juga tertakhluk kepada mereka yang terlibat dengan apa-apapun aktiviti dan perbuatan yang tidak elok. Dan pada pandangan aku kita sebenarnya tak terlepas dengan dosa tak kira apapun yang kita buat sama ada kita sedar atau tidak.


Bagi yang datang nak tau check dara ke teruna. Minta maaf la hehehe entri ini bukan menjurus kepada itu sebenarnya hehehe. 


3 comments:

  1. masing masing kena pandai jaga diri lahh

    ReplyDelete
  2. tahu-tahulah sendiri sama ada dara ke teruna. hehe. Maruah satu harga yang tidak mampu dibeli oleh sesiapa kerana ianya tersangat MAHAL dan BERNILAI.

    http://adarain.com/

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih