Search This Blog

Friday, January 2, 2015

Product Review : MacBook Pro Cover by Original Outlet



Okay so aku sebenarnya pengguna laptop MAC which is actually baru juga sebab laptop aku yang sebelum ni daripada jenama lain bermasalah tapi aku dapat refund. So aku rasa bertuah lah juga sebab sekurang-kurangnya aku dapat balik duit aku & akhirnya aku beli Mac Book Pro.

Macam laptop-laptop aku sebelum ni aku suka bagi protection, means aku aka letak sticker yang senang buka untuk cover kulit laptop aku sebab aku ni suka & kena bawa laptop kemana-mana which means ada risiko tinggi untuk bercalar atau kena kotor. So demi menggelakkan calar yang kekal pada permukaan laptop aku memang aku balut. Sape yang nak minta tips boleh je. Sat lagi aku bagi ok?

So apa kaitan cover laptop aku dengan sticker laptop aku yang lain? Masa aku tengah sibuk cari sticker sebenarnya aku terserempak dengan page FACEBOOK ORIGINAL OUTLET yang secara kebetulan lak ada cover untuk MacBook Pro aku. Banyak pilihan tapi aku pilih yang ni


Mula-mula aku takut sebab kalau cover dia ni jenis licin confirm semua jenis goresan akan timbul & kene selalu lap untuk bersihkan. Tapi bila sampai memang aku sangat-sangatlah puas hati sebab it is how I wanted it to be :)
Servis memang tip top. Sebab aper? Sebab dia lapis cover ni guna bubble wrap dua helai. Kalau servis lain maybe dia tak balut langsung. Ahahaa


Dia siap free keyboard guard lagi. Memang ada tertulis dalam order tu, tapi aku ingatkan aku dapat keyboard guard warna purple sebab kalau tak silap dia ikut warna cover. But then since its free, aku terima je lah dengan gembira ahaha

Salah satu sebab kenapa aku guna sticker sebelum ni ialah sebab aku takut laptop jadi terlalu tebal. Dengan cover ni pun tebal juga, tapi tak lah setebal yang aku bayangkan. Hehehe...It looks perfect & just nice & actually I love it!

So berapa aku beli untuk laptop cover with free keyboard guard ni? Hari tu masa beli laptop ni aku survey sekali dengan cover dia harga cover je dalam RM198 belum campur dengan keyboard guard. So aku memang tak beli sebab color yang tinggal masa tu orange transparent je & Im not really into that color sebab memang tak lawa kat mata aku. So back to this cool cover price, harga dia sedang sale sekarang ni ialah RM78 je. Hahaha Murah tak? Semua produk Mac punya cover ada kat situ, accessories pun ada untuk non Mac user. Kalau ringan hati bole je gi tengok sebab servis dia cepat, murah & lawa. Ciiinngggggg



2 comments:

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih