image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Aku bergurau je.

Ramai yang nak cantik, nak kurus even nak sihat akan berusaha untuk mencari dan makan makanan atau supplemen yang berkesan untuk diri mereka kan? Sekarang macam-macam produk ada, even kalau nak paling cepat korang boleh je gi buat plastik surgery itupun kalau korang ada $$$. Tak kurang juga yang wat keje bodoh sikit gi berjumpa dengan bomoh minta jin gila tolong jadi cantik, pastu cucuk sini sana.

Aku tengok, ramai wanita yang lawa biasanya ustazah lah...Atau senang faham yang alim yang memang jaga aurat muka diorang flawless tau...Even kena bara api sebab bbq memang xde tau kesan dia (after 3 month gitu lah..bukan serta merta). So bila tanya dengan diorang kan jawapannya ialah air wuduk. Minta dengan Allah InsyaAllah Allah bagi apa yang korang nak...Makan 10 tong ubat cantik pun kalau tak minta Allah kalau dapat pun lepas tu mesti something wrong. Betul tak?

Aku ni kalau aku kata aku tak nak cantik, tak nak lawa memang sah-sah penipu. Aku pun nak lawa juga. Memang aku pun antara orang yang nak pakai produk untuk jadi lawa. Tapi Allah masih tak tunaikan hajat aku nak lawa. Oleh itu jerawat tumbuh macam cendawan. Tapi aku rasa okey je. Kadang kadang aku malu la, dah besar macam ni pun berjerawat orang pun tak habis-habis tegur aku.

"Tak sakit ke ada jerawat?' Soalan paling aku rasa tak masuk akal...Macam aku nak je jawab "Uiii..seronok tau, feelingg awesome!" ahahaha Tapi aku senyum je dengan ikhlas ok, takda paksaan ahahah...Aku rasa aku paling lawa kalau muka xde jerawat, sebab tu Allah bagi aku jerawat sekarang. Supaya aku tak perasaan telampau lawa pastu mengatal dekat buaya darat yang liar di luar sana. ahahaa XD


Share this:

CONVERSATION

3 comments:

  1. singgah sini :)

    http://www.blogparihh.com/

    ReplyDelete
  2. muka akak pun ada jerawat.
    comel pe, heheheh

    ReplyDelete
  3. Manusia dan jerawat tak dapat dipisahkan ... Huhuhu ...
    Anda ditag ... Jom join ...School Holiday Giveaway by Del

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih