Search This Blog

Sunday, December 14, 2014

1st GA by Eyzamiel : BB Cream Seqy Beauty

Sebotol cuma RM 55 (semenanjung) dan RM 60 (Sabah / Sarawak) Sesiapa yang beli ngan sis Eyza... dia akan bagi Free Postage dan Free Gift... dan kalau korang bagitau yang korang pembaca blog dia... dia akan up sikit hadiah yang lagi best... :) 

Untuk pertanyaan / pembelian : Whatsapp atau Mesej sahaja 013-3151382 
Instagram : izz_zara_shoppe 
email : eyzafarza@gmail.com 


[KLIK GAMBAR UNTUK JOIN]


So ada apa dengan BB Cream Seqy Beauty?

Firstly :
Remaja berumur 13 tahun ke atas sehinggalah ke umur yang korang masih pakai BB Cream boleh pakai cream ni.


Secondly :
Formulasi untuk BB Cream ni ialah untuk mencegah dari pengeluaran pigmentasi, spot dan frekles. Apa maksud ayat ni? Maksudnya ialah pemakaian BB Cream Seqy Beauty ni dapat mencegah kulit muka korang daripada berlaku perbezaan kontur warna yang macam bintik-bintik atau ketidakserataan warna kulit. Malahan dapat mencegah kedut-kedut halus (frekles) yang akan jadi ketara sangat bila korang pakai bedak muka tanpa pakai foundation. So ertinya kalau pakai BB Cream Seqy Beauty ni garis-garis halus tu bukan saja hilang secara day by day, tapi juga akan mencegah daripada timbul dengan lebih banyak atau kerap gitu... hehehe

Fungsi dan Kelebihan BB Cream
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Menutupi cela di muka
- Sebagai bedak asas
- lebih ringan dari foudation
- Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
- Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
- Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
- Wajah tidak berminyak sepanjang hari
- Berfungsi melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
- Melambatkan penuaan
- Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia


Thirdly :
KANDUNGAN
Aqua Cream
Beeswax
Cety Alcohol
Octyl Methoxycinnamate
Dimenthicone
Caprylic/Capric Triglyceride
Propylene Glycol
Titanium Dioxide
Iron Oxides
Sodium Chloride
Phenoxyethanol

Kandungan dalam setiap bahan yang kita guna pakai itu amat penting. Supaya kita tahu ada bahan haram ke, bahan terlarang ke, bahan yang bahaya ke digunakan dalam bahan tersebut atau tidak. Dan seperti yang korang nampak, bahan yang terkandung dalam BB Cream Seqy Beauty ni semuanya selamat dan paling best? Sebenarnya mengandungi bahan yang baik untuk kulit sebagai contoh BEESWAX. 



Fourthly :
Yang mencipta BB Cream Seqy Beauty ni sebenarnya seorang wanita Malaysia yang muda & lawa dikenali sebagai Kak Sepet, which is someone yang memang boleh dipercayai kalau bab produk 

kecantikkan ni. Untuk maklumat lanjut tentang BB Cream Seqy Beauty boleh klik SINI. Untuk 

visit page kak Sepet boleh klik Sepet88

P/S : Aku nak menang. Kalau boleh bagi aku menang so aku boleh buat review lagi hehehe TQ :)


No comments:

Post a Comment

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih