image1 image2 image3

HELLO!!! |WELCOME TO MY BLOG, BLOGGIES!|THIS IS MEK ZUMBIE BLOGSPOT.COM

Sengihan Akak AIRASIA yang buat aku sakit hati.

Kalau nak naik kapal terbang korang selalu naik kapal terbang jenama aper? MAS ke, AIRASIA ke, atau lain? Aku sengaja sebut dua tu sebab Malaysia feymes dua tu je kan? MAS aku rasa 3 kali je aku pernah naik hahah boleh dikira 1 2 3 jari. Aku ni lebih suka terbang dengan AIRASIA.. entah kenapa. Memang dari dulu mula-mula pun memang serasi dengan AIRASIA.


Sooo..alkisahlah aku nak beli saiz lugage ni tapi paling maksimum dia bagi cuma 40KG je dengan harga seratus lebih. Aku nak lebih lagi sebenarnya tapi memang itulah yang paling berat untuk lugage  kat tempat yang aku nak kot...

so pendekkan lah lagi cerita aku ni pada hari ni, beg yang aku bawa tu ada 6 jumlahnya semua. Gile pindah rumah. Ahahaa...So confirm-confirm lah 40KG tu tak cukup. Pastu bila tanya awek AIRASIA tu dia cakap sekilo kene bayar RM35 ringgit....Memang sah-sah lah student macam aku ni takde duit. Aku pun naikkan lagi satu beg lugage nak tau berat dia brapa, berat dia dalam 10 kilo lebih...Akak tu siap tekan-tekan calculator & tunjuk kat aku harga RM300 lebih tu sampai tersengih kat aku....

Aku sakit hati. Bukan sebab beg tak naik. Sengihan akak tu buat aku sakit hati. Aku tak bayar pun, aku hantar je lah sisa-sisa beg aku yang lain tu jalan darat. Giler nak bayar RM300 lebih untuk lugage? Dah lah itu baru harga satu lugage lebih...Aku ader 3 lugage lebih which mean boleh sampai Seribu Ringgit Malaysia!!

Memang aku depressed time tu. Sedih lugage aku yang lain terpaksa ditinggalkan. Paling sedih sengihan akak tu. Demmit..terngiang-ngiang.... Aku sedar aku ni tak kaya sebab tak mampu nak bayar tapi takyah kot tersengih-sengih?

Share this:

CONVERSATION

3 comments:

  1. saya pun pernah kena..huhu :( sabor je lah..

    ReplyDelete
  2. sabar ajelah....saya sejak insiden tu takmau da naik Airasia sebab byk kena bayar..lebih sikit bayar, mkn bayar..huhuhuhu better naik MAS la sebab semua mudah...yg penting janji smpai destinasi...

    ReplyDelete

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih