Search This Blog

Tuesday, October 28, 2014

Tanda-tanda Awal Sakit Buah Pinggang

Kadang kala kita ni kan sebagai manusia tak sedar tau benda yg kita makan tu berapa banyak, berapa sikit semua tu. Halal tu itu sudah pasti lah kan, tapi sejujurnya dalam sehari benda yang kita makan tu kita tau tak apa kandungan dia?

Yang pasti air putih itu wajib kita minum. Jangan jadi macam saya kalau ada baru minum kalau air tu xde alamatnya memang x minum lah gitu. Tabiat macam tu tak berapa elok sebenarnya. Hehee

So kenapa entri saya hari ni tetibe je nak cerita pasal sakit buah pinggang? Sebab saya tetiba je rasa sakit kat pinggan kalau duduk tak diam, tapi kalau berdiri ok pula. So saya gi google lah apa tanda-tanda sakit buah pinggang ni ....

Antara tanda-tanda awal anda menghidap penyakit buah pinggang ialah
#terasa sakit pada kemaluan ketika kencing, contohnya setiap kali korang buang air kecil korang rasa macam ada luka rasa pedih like burning gitu

#masa kencing ada darah. Kalau yang aweks mungkin period la..tapi andai kata bukan waktu anda period dan masa kencing  ada darah itu mungkin tanda awal penyakit buah pinggang.

#kemudian kalau terlalu kerap anda buang air juga especially waktu malam. Setiap malam asyik terjaga nak pi toilet tapi kencing macam xde je ada pun sikit je, itu pun antara tanda-tanda awal penyakit buah pinggang.

#lepas tu bengkak dipergelangan kaki tanpa sebab.

#sembap pada bawah mata tanpa sebab selama beberapa hari. Kalau yang menangis tu lain cerita laaa ahahaaa

Kadang kala tanda-tanda tersebut adalah tanda-tanda untuk penyakit lain. Tapi apa pun, lebih baik korang buat pemeriksaan doktor andai ada tanda-tanda pelik atau berlaku benda-benda luar biasa sebagai langkah mengatasi awal.


1 comment:

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih